Belediye'de Pardus kullanımı

Uzun bir aradan sonra belediyemize kullandığımız içişleri bakanlığının ebys nin de tarayıcı desteğinin ardından Pardus u kurdum.

17 versiyonunda da hevesle kurmuştum, bir çok eksik sorun ile karşılaşmıştım, yine de kullanmak istemiştim. Fakat ebys nin ie ye bağlı olması elimi kolumu bağlamıştı.

Şu anda 1. gün ve sorun yaşamıyorum. Benim gibi yerel yönetimlerde pardusa geçiş düşünenlerle ile konuşmak için konuyu açtım. İnşallah tüm yerel yönetimlerde pardus görmek dileği ile.

6 Beğeni

Ömür Bey hayırlı olsun. Umarım Pardus kullanımı daha da yaygınlaşır. Size nacizane tavsiyem, belediyeler gibi çok kullanıcılı kurumlarda Terminal Server (xrdp) kullanılması. Performanslı tek bir pc (veya server) ile onlarca hurda makina çalıştırabilirsiniz. Bir de hangi belediye olduğunu belirtirseniz merakımızı gidermiş olursunuz. Hayırlı olsun.

4 Beğeni

Selamün Aleyküm Ömür Bey
Hayrlı olsun. Rabb(C.C.)'im dâim eylesin.
@chatos beyin bahsettiği konu için Linux Terminal Server Project sayfasına bakmanızı tavsiye ederim.
Pardus deposunda da paketleri bulunmakta ama ltsp-client paketini doğrudan kurmayın. Açıklama metninde detayları var.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. Bartın ili Ulus ilçe belediyesi. Server konusunda bir acelemiz yok, çünkü yazilimlarimiz İçişleri bakanlığı serverindan çalışıyor. Eski serverimizida bazı belgelere daha hızlı ulaşmak için arşiv mantığı ile kullaniyoruz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. İnceleyecegim

1 Beğeni

https://www.pendik.bel.tr/sayfa/detay/bilgi-islem-mudurlugu|pardus-ve-acik-kaynak-kod-donusum-projesi

Bu sayfada çok güzel bir şekilde dönüşüm rehberi hazırlanmış incelemenizi tavsiye ederim.

4 Beğeni

Ebys IE dışında da çalışıyor. Google chrome’da çalışıyor mesela, ben de kamu çalışanıyım. Kullanıyorum. Acaba başka bir sorun mu var

İcislerinin belediye için sunduğu ebys de yazı editörü ile ie de çalışıyordu. Geçen hafta güncelleme ile destek geldi.

3 Beğeni

Pendik belediyesini bu konuda öncü davrandığı için takip ediyorum zaten.
Rehberde yazdığı gibi bende önce libre ve gimp gibi kullandigim programları Windows da kullandım.
Tabi teknik bölümlerde göç daha zor, ama yerel yönetimlerin %90 lik bölümü kolay göç içerisinde. İçişleri ve cbs nin bulut ile hizmete sunduğu modüller giderek artıyor.

Pardus un kullanılabilir olduğunu kullanarak göstermeye çalışıyorum. 2 3 sene icerisinde daha da yayginlasacagini düşünüyorum. Ne yazikki akışkanların dan organiymis gibi kopamayanlar için son bir dokunusun yasal olması gerekecek.

4 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.