Merhabalar Pardus xfce laptop bilgisayarıma yeni yükledim. Tarım ve orman bakanlığı personelinin. Bilgisayarımda Tarım Belgenet üzerinden Tübitak kamu sm e imzam ile imza atamıyorum. Gerekli yüklemeleri yaptım ama sıkıntı nerede çözemedim. Yardımcı olur musunuz?
Almış olduğunuz hatanın ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz? buna mukabil inceleyelim.
Ben birkaç deneme yaptım. sadece java 8 yüklü olacak
bu linkten kurulum yapabilirsin uç birim aracılığıyla
ayrıcı Chrome ve edge de tarayıcı ayarları yapılması gerekiyor. her açılan pencere için bazı izinlerin verilmesi gerekiyor.
bu ara fazlaca okuldaki bilgisayarla kurduğum için ben yapay zeka aracılığıyla bir deb. paketi oluşturdum tek tıkla kurabildim
ilk olarak bu adrese girin :GitHub - yahyayildirim/belgenet_e_imza_kur: Pardus yüklü cihazlarda e-imza sürücülerinin yüklenmesini otomotize etmek için hazırlanmıştır. · GitHub
ilk Olarak Pardus Mağazadan Akia-aksigner-Uyap uygulamalarını indiriniz.
Pardus java kurucuya girip java 8 i varsayılan yapınız.
Yukarıda verdiiğim yahya yıldtırımın e imza sayfasına giriniz.
bir uçbirim(konsol) açarak sırasıyla 3 kod yapıştıracaksınız. resimlerde mevcut. Uç birimde sizden bazı tuşlara basmanız istenecek (1 veya 2) bunları otomatik olarak kurulunca
e imza 6 numaralı resimdeki en altta local host adlı bir site ismi gözükecek. e imza usbnizi bilgisayara takınız.
local host sitesine girişi için linkin üzerine tıklayınız. girmez ise Ctrlye basarak linke tıklayınız.
Bunun akabinde eğer mozilla fire fox kullanıyor iseniz. gelişmiş seçenekleri tıklayıp riskleri kabul ederek devam et demeniz gerekiyor.
google chrome varsayılan olarak açık ise

not secure (güvenli değil) yazan yere tıklayıp
aşağıda çıkan site ayarlarına giriş yapmanız gerekiyor.
burada birden çok ayar var bunlardan engellenmiş olanların hepsine izin vermeniz gerekiyor. en alttaki 2 ayara da izin ver demeniz gerekiyor.
bunun harcinde belgenete giriş yaptığınızda ki tüm pencerelerde chrome ayarlarını yapmanız gerekiyor yoksa hata veriyor. Örneğin localhost adresine izen verdiniz. Milli eğitimde Mebbis ekranına ayrı izin veriyoruz. ebys ekranına ayrı ayrı izin işlemlerini tamamlamanız gerekiyor. biraz karışık gibi duruyor bir kere öğrenince problem kalmıyor.
Selamün Aleyküm
Aşağıdaki bağlantıdan BelgeNet’in DEB paketini indirebilirsiniz.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.