Belgenet imza kısmında paraf yapamıyorum

Pardus 2023 kullanıyorum belgenet çalışıyor sadece paraf kısmına gelince hata veriyor yardıma ihtiyacım var

Nasıl bir hata verdiğini yazar mısınız ya da resmini buraya atarsanız ona göre yardımcı olabiliriz. Sanıyorum ki türksatimza uygulaması kurulması gerekiyor.

https://www.belgenet.com.tr/statics/BelgenetImzaServisiKurulumDosyalari/Linux/

Parfla dediğimde gelen uyarı

Yeni sistemde sadece müdürde imza var. Müdür de parafçı değil imzacıdır. Müdür yardımcılarında artık e-imzaya gerek yok. Onlar da paraflama yapar.

Müdür iseniz paraflama değil imzalama seçeneğini seçeceksiniz.

Müdür yardımcısı iseniz paraflamada neden e-imza sayfası gelsin ki?

Orada bir şeyleri yanlış seçiyor olabilir misiniz?

Bu arada bu uyarı e-imza kurulumunun tam olmadığı durumlarda geliyor.

e imza kurumunda sorun olabilir. ne yapmam lazım

Evet dediğim gibi yukarıdaki linkten türksatimza servisinin kurulması gerekiyor. MEB arkadaşıma ziyarete gitmiştim windows işletim sistemi için türksatimza servisini kurup paraflama yapmıştı. Sizin ki linux olduğunuzdan orada ki talimatlara göre kurmanız gerekiyor. Bilmiyorsanız da bu konu ile alakalı uzman bilgi işlemden yardım almanız gerekiyor.

Aşağıdaki bağlantıdaki konuyu inceleyin . Orada e-imza kurulumuna ilişkin bilgiler yer alıyor. Sadece servis kurulumu yetmiyor. Kart okuyucu sürücüsünün kurulması gerekiyor. Oracle java 8 kurulması gerekiyor. Pardusta java kurucu ile java kurulumu yapabilirsiniz.

sayısal imza sağda USB İMZA OLMADAN İMZALA asıl imza müdür de

Hocam imza yerine paraf seçecekseniz e-imza gerekli değil resimde (alt pencerede) işaretlediğim yerdeki “s-imza” seçeneğini seçip direkt e-imza şifresi girmeden “imzala” diyebilirsiniz.

Eğer imzacı iseniz belgenet servisi kurarak pardus üzerinde Firefox ile sorunsuz e-imza atabiliyorsunuz. Chrome ile ben de benzer sorunlar yaşadım, henüz derinlemesine inceleme fırsatım olmadı.
6277bb63953b9cd6181eeeb9bac4ed691821cd86_2_690x386

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.