Merhaba bugün size arka plan kaldırma aracımı tanıtmak istiyorum
Bu araç offline olarak görsellerinizin arka planını kaldırır. Hızlı ve güvenlidir. Buradan kodları indirebilir ve kullanabilirsiniz.
Öncelikle python’un yüklü olması gerekir. Ayrıca bu komutları arka arkaya çalıştırmalısınız:
Merhaba, elinize sağlık güzel olmuş kodunuzda bir kaç düzeltme önerisinde bulunayım.
global BGTX_SESSION gererksiz tekrarlama olmuş bunu birini kaldırmayı düşünebilirsiniz.
Ayrıca, Image.open(io.BytesIO(output_data)) sonrasında .load() çağrısı eksik
PIL.Image.open() lazy loading (tembel yükleme) yapar. Bunu da düzeltmenizi tavsiye ederim.
Birde su var kullanıcıların olası bir hata almaması için.
Bazı .jpg dosyalarında output_image.save(…, “PNG”) hatası verebilir
Nedeni, rembg sonucu RGBA (şeffaf) döner, bazı .jpg girişlerinde alpha channel yoktur.
Ancak .save(…, “PNG”) gayet doğru.
Yine de güvenlik açısından .convert(“RGBA”) eklenebilir.
Bunlar Nacizane tavsiyem GUI eklemesi yapmanız son kullanıcı acısından oldukca faydalı olur sanıyorum gtk güzel yakışır.
Örnek Olması açısından benim geliştirdiğim IMFOC yazılımını inceleyebilirsiniz.
çok teşekkür ederim. Arka planı kaldıran yapay zekayı fine tuning yapayım derken eh işte baştan savma çıkardım programı, kusura bakmayın. Kodun genel yapısını iyileştirmeye önem vereceğim
.jpg ve .jpeg formatlarında şeffaf bilgisi yoktur bilginiz olsun. Eğer başka bir yerde kullanacaksanız ve şeffaf olması gerekiyorsa çıktı formatını .png yapın.
Mesela bir araba resimi var . O araba resimini Pardus icon dosyasına koymak istiyorum fakat sadece araba resimi olsun arka planda kare şeklinde beyaz yada siyah font olmadan . Bu o işemi yarıyor acaba .