Bilgisayar açılışta gelen seçenek

Selamün Aleyküm . Başlık ne yazayım bilemedim . Windows 10 dan Pardus GNU 23.2 kullanıyorum . Şimdilik hoşuma gitti . Sanki açılışta 2 tane seçenek vardı . Sonradan üçe çıktı . Windows ile alakalı bişi yazıyor . Ben diski komple sildim fakat bu nedir . Windows ile ilgili hiçbirşey kalmasını istemiyorum


pardus gnu linux yazan 1.sıraya yukarı tuşu ile gel enter de iş düzelir

Demek istediğim o değil . Windows ile alakalı hiçbişi yokken bu nasıl çıkıyor onu anlamadım . Çünkü Hdd yi komle sildim .

Diskin tamamını biçimlendirememişsiz. Diskler uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Windows boot bölümü duruyor.

Bu kısım sandım . İşaretli bölümü sildim . Tecrube ettimki o kısım değilmiş . İşaretli kısımı silince sistem çöktü baştan kurmak zorunda kaldım :slight_smile: En azından şimdi sorun düzeldi .

Windows tam bilmediğim bir nedenden dolayı ölü bölge denilen 500-300 MB lik yerler bırakıyor. Bu bölgede win sistem dosyaları var. Belki ondan yapabilir.

Bu sorunu çözdüm .
Bugün tekrar pardus geçtim . Tekrar aynı şey oldu . Farkettimki Sda1 kısımını Diskler kısımından - bütonunu kullanarak sildim . Haliyle birdaha kurulum yapmam gerekti . Tekrar kurulum yapınca bu sorun düzeliyor . Başka kolay yolu varmı bilmiyorum . Daha kolay yolunu bulana kadar . en iyi yol bildiğin yoldur mantığıyla bu şekilde devam .

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.