Yeni bir kullanıcıyım 6 aydır hp smart bır notebookta pardus 19 sanırım kullanmaktayım fakat dun ekte fotograflarını gorecegınız hata ıle karılastım ve sonrasında bılgısayar pardus logoda takılı kalıyor. 6 aylık iş ile alakalı belgelerim var bazıları yedekli olsada son 1 aya ait belgelerı kurtarmam gerek usb uzerınden (wındowsda oyle yapardık uzerıne kurulup yapıp eksık dosyayı yuklerdık) yapmayı denedım ama yapamadım. Varsa yardımcı olacak kısıler cokk memnun olurum cok zor durumda kaldım acıkcası.
veya Pardus çalışan-kuran (live) DVD - USB ile
bilgisayarınızdaki dosyalarınızı USB bağlantılı başka bir diske aktarın.
Bilgisayar diskini çıkarın, Sata - USB Çevirici bağlantı ile ,
başka bir bilgisayarda iş belgelerinizi kurtarın.
Çalışan bir bilgisayarda kolay kolay Linux açılmama sorunu olmaz,
bilgisayarınız büyük ihtimalle küçük bir dokunuşla açılacaktır,
" devam etmek için bir tuşa basın " ne gösteriyor,
belirtirseniz forumda yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır.
Sistem açılırken,
Gurup menüde başka şeyler deneyin
Üstteki beyefendi anlatmış, önce pardus canlı usb ile dosyalar kurtarılabilir. Bunu yaptıktan sonra, düzeltmek için şöyle bir yol izlenebilir.
Şöyle bir şey deneyebilir misin? Bu grub menü açılınca e ye bas, bir notepad gibi bir yer açılacak, orada bu zswap.enabled yazan kısmı o açılan text yerinden sil. Korkmayın bu geçici bir şey, açılmazsa reset atınca eski haline dönüyor. Eğer bunu yapınca çalışıyorsa, bunu kalıcı yapmak için grub-customizer kurup yine o girdiyi değiştirip save yapmak gerekir. Ama bu zswap i silseniz iyi olur hiç iyi gelmemiş laptopa.
Veya, yine grub menüde alttaki gelişmiş seçenekler mi ne o oluyor, oraya girip 4.19.0.16 ile yazan kısmı tıklayın, bakalım çalışacak mı?
Dosyalarınızı Pardus veya Herhangi bir Linux dağıtımı kurulu USB Kurulum Diski ile “Canlı” kullanım seçeneğiyle açarak istediğiniz şekilde kurtarabilirsiniz.
Mesela Kurulum USB’sinden çalışan Canlı Pardus açıkken, taşınabilir bir hard diski usb’den takıp dosyaları direk hard diske kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Verileriniz güvende sorun yok.
Verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ediyorum bazılarını anlamadım onları ayrı ayrı soracagım sızlere suan ıcın dosyaları dedıgınız gıbı bulup harıcı bır harddıske alıyorum.