Bilgisayarı Tv ye Bağladım . Fakat Netlik istediğim gibi değil Nasıl ayarlarım

Bilgisayarın mavi renkteki ekran kablosunu bilgisayara bağladım . Genel olarak güzel fakat istediğim keskinlik yok simgelerde yazılarda . Ne yapsam ayarlayamadım . Resimdeki kısımları kurcaladım fakat hiçbir etkisi olmadı . Yardımlarınızı bekliyorum inşâallâh .

1 Beğeni

Mavi renkli kablodan kastınız sanırım VGA kablo. Maalesef VGA kablo ile daha kaliteli bir görüntü elde etmeniz mümkün değil.

2 Beğeni

Hdmı ile bağladım sanki daha bir acayip görüntü . Nasıl düzelirki bilginiz varmı ? başka bir acayip sorun var anlayamadım . Bilgisayarı reset atınca çalışan şey sinyal yok diyor :slight_smile: kafayı yedirtcek . ekran kartı driver ile alakalı olabilir diye tahmin ediyorum .

1 Beğeni

Kablo arızalı olabilir, veya düzgün çözünürlük o ilk çıkan olmayabilir. 1680*1050 filan deneyin. Samsung monitör vardı bende aynısı olmuştu, eski bir modeldi.

2 Beğeni

Görüntü Çamur gibi anlamadım gitti .

Doğal çözünürlük o olmayabilir. Bazı monitörler böyle tasarım hatalı oluyor.

2 Beğeni
  1. Düzeltme’yi Orta veya Düşük, Yumuşatmayı da Standart seçin.
  2. Arayüz Metni ve Belge Metni’ni “Sans” olan bir yazı tipi seçin. Yazı tipiniz kötü şuanda.
  3. Eşaralıklı Metin tipini de “Mono” yazan bir tipi seçin.

Ben şahsen Ubuntu fontlarını seviyorum. Ubuntu ve Ubuntu Mono kullanıyorum.

FreeSans, DeJaVu Sans, Liberation Sans gibi fontları deneyebilirsiniz.

2 Beğeni

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Sorun düzeldi . Önerileri uyguladım ve birkaç kurcuklamada yaptım . Fakat attığım resimlerin kalitesi düşmüş sanki tam anlaşılmıyor