Bilgisayarın mavi renkteki ekran kablosunu bilgisayara bağladım . Genel olarak güzel fakat istediğim keskinlik yok simgelerde yazılarda . Ne yapsam ayarlayamadım . Resimdeki kısımları kurcaladım fakat hiçbir etkisi olmadı . Yardımlarınızı bekliyorum inşâallâh .
Mavi renkli kablodan kastınız sanırım VGA kablo. Maalesef VGA kablo ile daha kaliteli bir görüntü elde etmeniz mümkün değil.
Hdmı ile bağladım sanki daha bir acayip görüntü . Nasıl düzelirki bilginiz varmı ? başka bir acayip sorun var anlayamadım . Bilgisayarı reset atınca çalışan şey sinyal yok diyor kafayı yedirtcek . ekran kartı driver ile alakalı olabilir diye tahmin ediyorum .
Kablo arızalı olabilir, veya düzgün çözünürlük o ilk çıkan olmayabilir. 1680*1050 filan deneyin. Samsung monitör vardı bende aynısı olmuştu, eski bir modeldi.
Doğal çözünürlük o olmayabilir. Bazı monitörler böyle tasarım hatalı oluyor.
- Düzeltme’yi Orta veya Düşük, Yumuşatmayı da Standart seçin.
- Arayüz Metni ve Belge Metni’ni “Sans” olan bir yazı tipi seçin. Yazı tipiniz kötü şuanda.
- Eşaralıklı Metin tipini de “Mono” yazan bir tipi seçin.
Ben şahsen Ubuntu fontlarını seviyorum. Ubuntu ve Ubuntu Mono kullanıyorum.
FreeSans, DeJaVu Sans, Liberation Sans gibi fontları deneyebilirsiniz.
Sorun düzeldi . Önerileri uyguladım ve birkaç kurcuklamada yaptım . Fakat attığım resimlerin kalitesi düşmüş sanki tam anlaşılmıyor
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.