Bilgisayarım aciliyo sonra elektrik kesilmiş gibi kapaniyo

Merhaba.kategorimle alakasız bir forum olacak ama çözümü bilen varsa ve sorun nerede söylerse çok sevinirim.bilgisayar açılıyor ve bir kaç dakika sonra sanki elektrik kesilmiş gibi kapanıyor.bir ara bilgisayarın kasasını açmışdım ve bakmıştım kasadan priz kapalıyken bir tızzz,bızzz gibi sesler gelmisti ben sorunun güç kaynağından kaynaklı olduğunu düşünüyorum size bazı bilgiler vereyim
Güç kaynağı: markası maxpro ve 600w
Ekran kartı:rtx 4060
İşlemci:AMD ryzen 5 5600
Sizce bu donanımlar güç kaynağına fazla mı geliyo

bilgisayari acarken kapaniyorsa bios pili bitmis olabilir,ama bilgisayar acik ve kullanirken kapaniyorsa bilgidayarda gucle ilgili bir sorun var demektir

İşlemci sıcaklığını kontrol edin
Anakartta arıza ledleri varsa bakılabilir
Üçlü kablo kullanıyorsanız kaliteli kullanın anahtarlı ise sorun olabilir
topraklamayı kontrol edin ettirin
güç kaynağı kablolarını ve soketlerini kontrol edin

Sizin sorununuz uzaktan çözülemeyecek türden. Birden fazla yerden kaynaklanıyor olabilir:

-Kablolama kalitesi: Çoklu-Anahtarlı prizinizi kontrol etmeniz lazım. Temas sorunları anlık gidip gelemeye sistemin güç hatasından dolayı kendini korumaya alıp kapatmasına neden olabilir. Aç kapa yaptığınız sviç anahtar sağlam olmak zorunda.

-İşlemcinin macunlaması yeni olmalı, soğutucu heatsink (ister su soğutmalı ister hava olsun) işlemciye düzgün basmalıdır.

-Bahsettiğiniz durum, elektrik kesildikten sonra güç kaynağının içindeki blok kondansatörlerde hala enerji kaldığı için olur. Ama güç kaynağında arıza olabilmesi de bir ihtimaldir.

Tüm ihtimalleri eleyerek gidip bulmaya çalışın. Elinizden gelmiyorsa bir servise götürüp yardım isteyin.