Windows 10 dayım ve birkaç uygulama yükleyince aşırı kasmaya başladı ve laptop çok ısınıyor
PC Özellikleri
4+4 GB ddr3 Ram
128GB Sata SSD
İntel Core i5-3210M 2.50GHz
Çift Ekran Kartı
1- AMD Radeon HD 7600M Series
2-İntel HD Graphics 4000
Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter
Generic Bluetooth Adapter
PARDUSU SEÇME NEDENLERİM::::
Isınma sorunu çok oluyor windows 10 da işlemcim 15 dk sonra 60 dereceye kadar çıkıyor bu yüzden pardusa geçmek istiyorum .
2-C++ ve Python Dillerini çok iyi biliyorum pardus gönüllü platformuna da başvuru yapacağım.
Pardus 23.4 Gnome bence bilgisayarın için uyumlu. Senin Bilgisayardan daha düşük özelikleri taşıyan bir bilgisayara yakın zamanda ben de bir kurulum yaptım. Şu anda bilgisayardan çok memnunum.
Pardus’a katkı sağlamak isteyenlerin yapacağı en önemli şey Pardus’u aktif olarak kullanmaktır.
İkinci olarak eğer yazılım geliştirebiliyorsanız Pardus’ta ihtiyacını hissettiğiniz uygulamaları geliştirip uygulama ekosistemine katkıda bulunabilirsiniz.
xfce bence. Çünkü laptopunuz biraz eski anladığım kadarıyla. Ayrıca gnome sürümüne ben bir türlü alışamadım. Kendi bilgisayarımda da xfce kullanıyorum.
19’u kullandığım için bilerek söylüyorum: 23 daha iyi. Birçok sorun çözülmüş ve daha da geliştirilmiş bazı özellikler var. Hafiflik yine aynı hafiflik.
Bence pardus’un aktif kullanılabilmesi için bence debian tabanından çıkıp ubuntu veya fedora tabanına geçmek lazım. Ondan sonra da daha çok uygulama gelir daha fazla kullanıcı olacağından