Bilgisayarıma Pardus Kurmak İstiyorum

Amd Ryzen 9 5950, Rtx 3070 32 gb 3200 Ram, Samsung 980 pro Nvme M2 1Tb bellek. Bu sisteme pardus kurabilir miyim ? Blender ve Davinci çalıştırabilir miyim ? Win 11 kullanıyorum. Biraz hantal çalışıyor gibi. Bilgisayarımdam daha iyi performans almak ve işleri hızlandırmak için böyle bir yöntem denemek istiyorum.

merhabalar, bu sistem özelliklerine pardus çok rahat kurabilirsiniz.
belirttiğiniz yazılımları da kullanmak mümkün hatta alternatif yazılımlarıda mevcuttur.

Blender : Autodesk Maya - Wings 3D - Natron
Davinci : Domestika - Vector Artist - kollaborate

1 Beğeni

Kartın çok yeni o karta pardus kurarsan sorun çıkartabilir. Ubuntu, pop os türevlerini kurmanı tavsiye ederim. Veya pardus 23 ü bekle.

1 Beğeni

Güncel kernel olan backport sürümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

2 Beğeni

Hatam yoksa Davinci konusu biraz sıkıntı olabilir.

• MKV videoları import/içe aktaramıyorsunuz.
  • Ücretsiz sürümünde MP4 dışa aktaramıyorsunuz.

Ayrıca şurada da biraz bilgi var:

1 Beğeni

Ben video editlemek için kdenlive kullanıyorum, on numara program.

1 Beğeni

opak png veya jpg sequence import özelliği var mı ? Efekt ve color correction özelliği var mı ? Bunlar bazı projelerde hayat kurtarıyor.

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Davinci win ücretsiz versiyounuda mp4 h264 ve h265 export yapabiliyor. Mow h265 yaptığım da oluyor. Artık kurup deneyeceğim. Bazı testlerde linux tabanlı işletim sistemlerinin %20-25 arası hızlı çalıştığını iddia ediyorlar. Windows arka planda çalışan gereksiz uygulamalardan dolayı bilgisayarı sömürdüğü bilinen bir gerçek. Maya çok iyi bilmiyorum fakat çok güzel bir program. vakit bulursam ona da hakim olmak isterim. Pandemi döneminde 3ds max ten Blender’a geçtim ve çok memnunum. Şimdilik işleri blender ve Davinci ile sorunsuz ve lisans derdi olmadan hallediyorum.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.