Bilgisayarın Kendi Kendine Kapandı

Merhaba
Pardus 23 XFCE masaüstü bilgisayarda sunucu olarak kullanmaktayım. Dün gece ups bağlı olmasına rağmen bilgisayar kapanmış. Aynı prize bağlı ubuntu kurulu sunucum var o kapanmamış. journalctl -b-2 | grep systemd ile neden kapandığına baktığımda dün geceye ait bir log göremedim. Neden kapanmış olabilir ve log tutuyorsa nereden görebilirim.

Not : Sunucu olarak ubuntu kullanıyordum, pardusa geçiş yaptım ama sunucu olarak kullandığım için elektrik kesilmediği sürece kapanmaması gerekli. Masa üstü bir uygulama altta koştuğu için de sunucu sürümü yerine xfce sürüm kurdum.

Aynısı olacak ama;
journalctl -x -e | grep systemd
dener misin?

XFCE’de otomatik kapatma gibi modlar var uzun süre etkileşime girmeyince “xfce4-power-manager” olarak geçiyor onunla alakalı olabilir belki kapatmayı deneyin systemctl disable yapıp. Eğer bunlar ile alakalı değilse muhtemelen kullandığınız sistem ile alakalıdır journalctl -u nut-monitor.service (veya sizinki her ne ise) deneyin veya belki de aşırı ısınma olduğu için kapanmış olabilir, bir çok neden geliyor aklıma.

4 Beğeni

Bu komutla baktım hiç kapanmayla ilgili bir satır yok,
Successfully activated service 'org.xfce.Xfconf'

en son bu satır var ve arkasında sabah açtığım açılış satırları.
Güç denetleyicisini kapattım birde böyle takip edeyim yine kapanma olayı yaşanacak mı diye .
Teşekkür ederim.

2 Beğeni