Bilişim Sektörü Pardus İstiyor!

Merhabalar,

TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE) tarafından yapılan ve bilişim sektöründen 240 yönetici 725 personelin katıldığı anket çalışması neticesinde elde edilen rapora göre Pardus işletim sistemi kullanmaya yönelik ciddi bir talep görülüyor.

Rapor detayı için : Türkiye Yazılım Teknolojileri Kullanım Raporu - TÜBİTAK BİLGEM

Windows ’un yazılım geliştiriciler arasında en yaygın kullanılan işletim sistemi ünvanını devam ettirdiğini görmekteyiz. Bununla birlikte MacOS ve Linux dağıtımlarına güçlü bir geçiş talebi var. TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pardus işletim sistemini mevcutta kullandığını ifade edenlerin oranı % 5 iken kullanmak isteyenlerin oranı % 24 olmuştur. Mevcut durumda açık kaynak işletim sistemi kullanımımız dünya ortalamasının altında olsa da yazılım geliştiricilerimizin gelecekteki kullanım isteği açık kaynağa olan yönelimi ve güveni göstermektedir.

Bu kapsamda mevcutta var olan Pardus’a geçiş talebinin karşılanması için kurum ve özel sektör yöneticilerinin harekete geçmesi ve talep edilen bu geçişin önünü açması gerektiğini düşünüyorum.

Haberi sizlerle paylaşmak istedim,
iyi forumlar dilerim

7 Beğeni

Şahsen şirketimizde en az 4 bilgisayarda yüklü. Sürekli güncelleme diye zorlamaması güzel bir özellik. Core 2 duo laptop bunların bazıları, belki bazılarına göre çöp, ama python selenium çalıştırsın yeterli oluyor. Android emulatörler çok daha hızlı compile ediyor programları.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.