BİOS Güncelleme Sonrası Klavye Çalışmıyor

Hayırlı çalışmalar.
Anakartım: Pegatron İPXSB-H61

Anakartıma RAM ve ekran kartı güncellemesi ypabilmek için BİOS update attım. Görseldeki ekranda takılı kaldı. Klavye çalışmıyor.
Araştırdığımda PS-2 klavye takıp çözüm bulanlar olmuş ama anakartımda öyle bir klavye giriş portu yok. Flash overlide kısmından anakartı sıfırlamaya çalıştım, bios pilini çıkarıp taktım ikisinde de bekleme yaptım bir müddet ama olmadı.
Ne yapabilirim?

Bios güncellemesi için Windows tabanlı bir işletim sistemini mi kurdunuz yoksa Gnu/Linux tabanlı bir işletim sistemi mi kullandınız? Böyle soruları sorarken daha çok detay verirseniz bir önerimiz olabilir.

Üst köşedeki ikili USB girişinin üstündeki mavi/yeşil renkli port PS/2 portudur.

Anakart modelini aratıp baktığımda ps2 girişleri yok . sadece usb var .

ilk resimlere baktığımda bir iki tanesinde gördüğümden öyle dedim, çok değişik şekilde bazı resimlerde port varken bazı resimlerde port yok gözüküyor.

USB belleğimi hızlı biçimlendirmeyi kapatınca win98boot ile biçimlendirdi. Videodaki gibi BİOS u güncelledim. Hepsi tamam.
Ama ekran kartını geri taktığımda yine aynı ekranda donup kalıyor.

Adsız

https://www.technopat.net/sosyal/konu/pegatron-ipxsb-h61-bios-guencelleme-rehberi.3271757/

İşletim Sistemi: Pardus
CPU : G840
RAM : 4+2 1333mhz

Videoda açıklamalar kısmındaki dosyaları kullanarak tarif edilen işlemleri yapmaya çalıştım.
“HP USB FORMAT TOOL” ve “WİN98BOOT” dosyaların kurulumunu flash belleğime önce Pardus sonra Windows 11 yüklü bilgisayarda denedim, yapamadım. “Device media is write-protected.” hatası aldım. Başka bellek taktım onda da aynı sorun oldu.

İnternetteki alternatiflere bakıp flash belleğimi Rufus programından “FreeDOS” olarak ayarladım. “BENİM YAPILANDIRDIĞIM İNTEL VT-X DESTEKLİ BİOS 2202” yazan bios u flash belleğe çıkardım.
update1.pat kurulumunu yaptım. “Operation Passed” ibaresini gördükten sonra sistemi yeniden başlattım.
Sayfanın başında attığım görseldeki ekran geldikten sonra klavye arızasında takılı kaldım. Sistemi sürekli aç kapa yapmak suretiyle yeşil etiketli usb portları da dahil tüm portlara klavyemi taktım çalışmadı. PS/2 portu da bilgisayarımda yok.

[GELİŞME]
Klavyeden Ctrl+Alt+Del yapınca ekran kapanıp açılıyor, sanırım BİOS a tekrar giriş yapabilmek için sistemi hızlıca yeniliyor. Yani klavyenin komutuna tepki veriyor. Ekran kartını çıkardım, F11 ve DEL tuşlarına sürekli bastığımda

American Megatrends
AMIBIOS (C) 2012 American Megatrends Inc.

Açıldı. F11 e bastım.

Sistem normal bir şekilde çalışıyor, masaüstüne geldi. Ama update2.pat kurulumu için boot menüye tekrar girdiğimde flash belleğim gözükmüyor.
Şimdi de anlatılanları en baştan yapabilmek için HP USB Disk Storage Format Tool uygulamasından diğer flash belleği yavaş formatlıyorum.

En sağlıklı şekilde nasıl anakartımı güncelleyebilirim?

Sorunuma çözüm bulamadım. Eski BIOS u bulabilirseniz en azından ekran kartımı tekrar kullanabilirim. Çözüm için günlerdir site site geziyorum. Yabancı sitelerde denedim ama İngilizcem olmadığı için verimli olmadı. Eski BIOS u bulamıyorum.

Bu sitedekini indirip denediniz mi?

Benim anakartım İPXSB-H61. İsim farklılığı var. Ama yine de bi deneyip sonucunu sizinle paylaşayım.