Bleachbit'te Küçük Bir Çeviri Hatası

Ekran görüntüsü_2023-04-14_01-25-01

Resimlerde gördüğünüz gibi, menü’den “dosyaları parçala” ve “klasörleri parçala” seçeneğini açınca pencere başlığında yakışıksız bir imla hatası var. Çeviri ile ilgilenenleriniz varsa düzeltmek için müdahale etmek isteyebilir. Ayrıca eli değmişken programı baştan aşağı incelemek lazım. Orada o yanlışı yapan diğer satırlarda ne yanlışlar yaptı, kim bilir…

İyi çalışmalar dilerim.

NOT: Lütfen imlası düzgün olmayanlar çeviri yapmasın!..

Lütfen olumsuz eleştirilerinizi kendinize saklayın. Gördüğünüz hataları mümkünse projenin kendisine iletin.

Bir imla hatası veya yazım hatasından tüm projeyi gömmeniz de tamamen yakışıksız. Bu projenin çevirisine 19 farklı kişi çeşitli zamanlarda katkı vermiş. Bilmem 19 kişiye bir öğün yemek ısmarlamaya bütçeniz yeter mi!

Çeviri kaynağına baktığımda projenin çevirisi %100 durumda görünüyor. İlettiğiniz hata da güncel sürümde veya güncel çeviriler arasında yer almıyor.

Çevirmenler gönüllü insanlar, hiç biri bir kuruş para almıyor. Çeviri hatası olmasın istiyorsanız İngilizce kullanın!

1 Beğeni

Tepkinizi çok kaba buldum. İddialarınız da son derece yanlış. Ayrıca konuyu alakasız yerlere çekmişsiniz. Yukarıdaki yazımda “programı gömdüğüme dair” satırı bulun, ben de dudağımı boyar, caddeye çıkarım. Yukarıda son derece net bir şekilde “kendi dilini okuyup yazmayı bilmeyenlerin program çevirisi yapmaması gerektiğinden” bahsetmişim. Programın çevirisinde hata bulmuşum ve ola ki ilgilnenenleriniz olabilir diye buraya iletmişim. Ne var bunda? Programın kötü olduğuna dair tek cümle yok. Kaç kişinin programa destek olduğu, programa maddi destek olunup olunmaması konunun tamamen dışında. Kaldı ki şu, bir programı eleştirince “programa bağışta bulundun mu bakalım?” zırvasına bir son verilsin artık. Evet bağışta bulunabilirim. Ama bulunmayacağım. Çünkü böyle bir zorunluluk yok. Ama madem birileri çeviri işine girişti, düzgün yapsın. Kötü Türkçeyle yapmasın. Mesele para pul değil. İngilizce kullanıp kullanmayacağıma da ben karar vermek istiyorum izin verirseniz.

Hayır ne var benim yukarıda yazdığım yazıda? Hata yakalamışım bildiriyorum. Açıkkaynak açıkkaynak diye işini kötü yapanı da savunmayın bir zahmet.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.