Bluetooth, wifi ve simge problemleri

Birkaç gün önce kde-plasma kurdum. Oldukça hoşuma gittiği için xfce ye ait olduğunu düşündüğüm şeyleri kaldırdım.

Öncelikle pardus mağaza, paket kurucu ve disk kalıbı yazıcının simgeleri uygulamalar arasında gözükmüyor. Onun soru işareti var. Arama sonucu olarak baktığımda çıkıyor. Onun bu bölümde bir çözümü olduğunu gördüm ama ordan çözülmedi.

İkinci olarak bluetooth programı sanırım gerektiği gibi çalışmıyor. Belki ben yanlış kullanıyorumdur. xfce kullanırken telefonumdan bluetooth yoluyla internet paylaşıp bağlanıyordum wifi driverım sıkıntılı olduğu. Kde nin bluetooth programıyla denediğimde ise bağlandı diyor ama internet gerektiren hiçbir işlemi yapmıyor. Kabloyla bağlanmak zorunda kalıyorum.
Not: Eğer bildiğiniz bluetooth programı varsa onu da yazın lütfen. Komut satırından çalışması falan da önemli değil. Daha da hoşuma gider.

Üçüncü zaten belli. Wifi driver sıkıntısı çekiyorum. Wifi sürücüm rtl8723de. Daha önce rtlwifi_new isimli bir github deposundan kurup kullanıyordum. Ama o kaldırılınca smlinux/rtl8723de deposundan kurdum. O da çok fazla bug içeriyordu ama başka yapacak bir şey olmadığı için idare ediyordum. Son gelen ara sürüm güncellemesini yaptığımda o çalışmamaya başladı. Bir daha da ne denediysem wifiye bağlanamadım.
Not: Bu arada şu anda GitHub - lwfinger/rtw88 bağlantısındaki sürücüyü kurmayı deniyorum daha önce olmamıştı ama o zaman başka sürücü kuruluydu. Belki şimdi olur.

Biraz uzun oldu sanırım ama en iyi şekilde derdimi anlatmak istedim. Bİr de belki son paragraf biraz bölüm ile alakasız olduysa özür dilerim. Hepsini tek seferde anlatmak istedim de.

1 Beğeni

rtw88 hata verdi kurulmuyor bile.

Ara sürüm güncellemesinden sonra kablosuz internetin çalışmadığını söylemişsiniz.
Açılışta GRUB menüsünden “Pardus GNU/Linux için gelişmiş seçenekler” seçeneğini seçtikten sonra gelen menüden çekirdek sürümü 4.19.0-9 olan seçenekle başlatmayı deneyin. Sorunu çekirdek güncellemesi yapmış olabilir.
Maalesef diğer sorunların çözümü hakkında fikrim yok. Umarım bu çözülür.

1 Beğeni

HP marka bilgisayar ve rtl8723de wi-fi kartı kullanıyorsanız kernel sürümünüzün 5 ve üzeri olmasını tavsiye ederim. Backports deposunu kullanarak kernel sürümünüzü güncellemeniz wi-fi kartınızın kurulumunu da kolaylaştıracak.

@kozalaknaz çözüm öneriniz için teşekkürler. Bilgisayara format attım yani şu an driver yüklü değil ama güncel kernele kurmayı deneyebilirim. Ama önce @efeyaryukey `in dediğini yapacağım çünkü o yönde çok tavsiye aldım. İlgilendiğiniz için teşekkürler.
Mahsuru yoksa şimdi de xfce ile ilgili bir şey soracağım: Ben az önce xfceyi tekrar kurdum. İzlediğim bir video özelleştirme konusunda bana biraz yardımcı oldu ve ilgimi çekti :smile:. Her neyse bu seferde pardus mağazanın ismi hatalı gözüküyor whisker menüde. resim resim
Disk Kalıbı yazıcı da öyle ama nedense ç ve ü harflerinde sıkıntı yok.
Sizce nasıl düzeltebilirim?

2 Beğeni

.desktop file oluşturulurken hata meydana gelmiş ama neden olmus bilemiyorum. /usr/share/applications yolundaki Pardus Mağaza’nın .desktop dosyasını yönetici haklarıyla açın ve hatalı yazımı düzeltip kaydedin tamamdır. Değişmezse sisteminizi yeniden başlatın.

2 Beğeni

resim
Her şey normal gözüküyor.

Bu klasördeki Pardus Mağaza’nın üzerine sağ tıklayın mousepad ile açın. Hatanın metin içeriğinde olması gerekiyor.

Screen Capture_select-area_20200824204209
Screen Capture_select-area_20200824204357

İlginiz için teşekkürler ama oraya da bakmıştım hata yoktu.
Neyse zaten yeniden yükledim pardusu her şey normal şu an.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.