Bot USB bozuldu

Bunu düzeltme yolu varmı? Hdd yi sildim . Bot usb bu halde.

1 Beğeni

Dd modda oluşturulmuş flash belleği bozmak zordur.

Diskten boot etmiş olmasın.

çözüm olarak temiz kurulum yapın denmiş önceki yazılan mesajlarda

diski komple sıfırlayıp yüklemeniz lazım.

Flash diskin yapısı bozulmuş ise

Başka bir pc ile rufus kullanarak dd modda flash belleğe yazdırın ve kurulum esnasında ssd de ne varsa tamamen silin ve yeniden yükleyin.

Bişiler ettim fakat hatırlamıyorum. Ne desem yanlış olur. Çünkü ortalık karıştı. Baya bir uğraştım. Bir önceki konuda usb bağlama hatası vardı. Onar diyince düzeldi fakat çalışan iso dosyası zarar görmüş. kurulum yaparken grup yukleyemiyordu. Yada sistem kurulurken hata veriyordu.

Tekrar ISO dosyası indirip flash belleke bot edicem. Bilgisayar bulabilirsem.

Bu işlem usb sürücünüzdeki hatalı blokları düzeltir kısaca dümdüz eder.

mke2fs -ccv /dev/sdx
sd yanındaki x yerine cihaza taktığınızda görünen hangi harfse onu yazmanız gerekiyor.

tahmini yazıyorum
4 gb usb için 1 saat
8 gb usb için 2 saat
16 gb usb için 4 saat sürebilir

Sonra GParted’ı açıp msdos olarak biçimledirirseniz bellek refresh olur biraz tazelenmiş olur

Gittim bilgisayarcıya Pardus 23 İso indirip Usb ye bot ettirdim . İso dosyasınında yedeğini aldım . 100 TL çıkacağı varmış :slight_smile:

1 Beğeni

O flash belleği hatıra saklarsın muhtemelen.

Sayende bilgisayarcı pardusu öğrenmiştir. :grin:

1 Beğeni

Birdaha bot ettiğim Usb yi ellemiyeceğim inşâallâh . Kulağıma küpe oldu . Bot ettiğim Usb yi kurcuklamıyacağım inşâallâh . İşletim sistemi olmayınca bilgisayar sayamıyor bilgiyi :slight_smile:

Uefi kurduğum diski legacy destekleyen pc de çalıştıramayınca can sıkıyor.

Tak çalıştır olması sistemin güzel oluyor . Win 10 o yönden öncekilerden güzel.

Teknik servis gibi işler yapınca :grin: el altında herşeyin olması lazım.

Sanal makinalarda yeni bişeyler denemek daha kolay oluyor.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.