Bozuk Resimler Nasıl Görüntülenir?

USB belleğimi TV’de kullanıyordum. TV, belleği görmez oldu bir ara. Sonrasında içindeki bazı resim dosyalarının bozulduklarını gördüm. Bilgisayarımdaki aynı bazı resimlerle kıyasladığımda boyutları doğru görünüyor, ancak bellekteki resimleri görüntüleyemiyorum. Bu bozuk resim dosyalarını nasıl kurtarabilirim?
Ekran görüntüsü_2020-04-07_07-40-40

Bozuk olan örnek bir dosya paylaşabilir misiniz?

https://drive.google.com/file/d/1ekf2zYuan9jyHOQFxwHzIHD2MxejzkTI/view?usp=sharing

1 Beğeni

Bozuk resimleri buraya yüklerken “Sorry, but we couldn’t determine the size of the image. Maybe your image is corrupted?” hatası veriyor. Arşiv dosyasını da buraya yükleme izni yok.

Dosyalarınız yapısal olarak bozulmuş. Bilgisayardan ya da televizyondan çıkartırken ayırma işlemini yapmadan direkmi çektiniz?

Dosyaların boyutları aynen duruyor. İçerik duruyor da dosyanın boot’u gibi bir yer mi bozuldu acaba? Hiçbir şekilde kurtarma imkânı yok mudur?

TV’den çıkarmadan çekiyorum. Sorun olmuyordu. Bilgisayardan çıkar demeden çıkarmıyorum hiçbir zaman.

Dosyanin içeriğine baktığımda tüm karakterler aynı. İçeriği, yapısı tamamen bozulmuş maalesef.

1 Beğeni

GHex ve Bless Hex programları ile baktım bir şey yapılabilir mi diye. Bazı yerlerde değişik hex verileri var. Sadece girişi bozuk olsaydı sağlam dosyadan alınabilir gibi düşündüm. Ancak dediğiniz gibi içeriğin çoğu yeri FF olmuş. Bir de photorec ile tarama yapayım bakayım, işe yarayacak mı?
Teşekkür ederim.

1 Beğeni

recuva gibi veri kurtarma yazılımları ile hasar görmemiş hallerini belki görebilirsiniz.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.