Bozulmuş Flaş Belleği Düzeltme

Bu bir çözüm önerisidir. Öneriyi uygularken ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan kimse sorumlu değildir.

Elimdeki flaş belleklerden birisi, Ventoy kullanımım sonucunda sistemde görünmez hale geldi. Flaş belleğin ışığı devamlı yanıyor, ancak dosya yöneticisinde görüntülenemiyordu. Windows tarafında da her taktığımda görüntülenemiyor, bazen görüntüleniyordu. Biçimlendirme, LLF atma gibi çabalarım sonuçsuz kaldı. Flaş bellek bozuk gibiydi fakat, bu sorunun elektronik olmadığından emindim.

Yapay zekaya durumu anlattım. Bana bazı önerilerde bulundu. Bu öneriler flaşımdaki sorunun tamamen çözülmesini sağladı.

Sistemde bağlı olan tüm diskleri listeliyoruz:

lsblk

Eğer flaş bellek, listede görünmüyorsa, aşağıdaki komutu deniyoruz:

sudo dmesg | tail

Herşeyin yolunda gittiğini varsayıyorum. Benim flaş belleğim listenin en altındaydı ve “sdc” olarak görünüyordu.

Partisyonları ve dosya sistemlerini kontrol ediyoruz:

sudo fdisk -l /dev/sdX

x yerine ne yazacağınızı biliyorsunuz.

Eski partisyonları siliyoruz:

sudo fdisk /dev/sdX

Çıkan seçeneklerde “d” komutu ile partisyonları siliyoruz. “w” komutuyla da yaptığımız değişikliği diske yazdırıp kalıcı hale getiriyoruz.

Yeni bir partisyon oluşturuyoruz. Bunun için önce:

sudo parted /dev/sdX

Daha sonra:

sudo mkfs.ext4 /dev/sdX1

yapıyoruz. Ext4 partisyonu oluşturduk. Endişelenmeyin, daha sonra yeniden biçimlendirip NTFS ya da FAT yapabilirsiniz. Şimdi asıl sorunumuz flaşı onarmak.

İşlem tamamlandıktan sonra flaş belleği bir kez çıkarıp, tekrar takın.

Disks (Diskler) uygulamasına girin.

Bundan sonrası artık çok kolay. Flaş belleği seçerek, menüleri kullanıp belleğinizi istediğiniz formatta biçimendirin, bitene kadar bekleyin ve disks yazılımından çıkın.

Flaş belleğinizi bir kez çıkarıp taktığınızda dosya yöneticinizde görüntülenmelidir. Şimdi flaşınızı her yerde kullanabilirsiniz.

Eğer olmadıysa, yukarıdaki aşamalarda eksik ya da yanlış birşey yapmış olabilirsiniz. İşlemleri dikkatli şekilde tekrar edin.

Özgür kullanımlar.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.