Broadcoam Wifi yavaş bağlantı sorunu

HP Pavilion g6 dizüstü bilgisayarıma Pardus kurdum. Ancak şu an kağnı gibi bir bağlantı hızı var, 100mb dosyayı 20 dakikada indiriyor. Diğer cihazlarda sorun yok.

Karşılaşan var mı bu sorunla, çözümü nedir?

mahmut@pardus:~$ lspci -nnk | grep -iA3 net
07:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Inc. and subsidiaries BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter [14e4:4727] (rev 01)
DeviceName: Broadcom WLAN Valentine BCM94313HMGBLP1_802.11bgn 1x1 Combo HMC
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:1795]
Kernel driver in use: bcma-pci-bridge

Gnome silerek xfce sürümünü kurdum fakat sorun ordada var. Linux çekirdek değişmek gerekiyor sanırım

Google DNS’ine geçmeyi deneyebilir misiniz?

Modem arayüzüne bile 10 dakikada girdim. Wireless kartın sürücülerinde sorun olduğunu düşünüyorum.

Sizin için birçok linux forumunda gezindim, HP’nin sitesine gittim ama maalesef bir çözüm bulamadım. YZ’ye de güvenemiyorum, sormadım.

Üzgünüm.

Bu arada şuna takıldım: DNS için mi modem arayüzüne girmeye çalıştınız? Ben Pardus’un ağ ayarlarından bahsetmiştim. Saatin yanındaki internet simgesine sağtık–>Bağlantıları düzenle… yazan yerden IPv4 ayarlarına girin, orada ek DNS seçenekleri var. Aynen yapıştırmalısınız:

8.8.8.8, 8.8.4.4

Yanlış anladıysam kusura bakmayın. Biraz cahilim de.

Estağfurullah. Teşekkür ederim ilginiz için.
DNS biliyorum ama modem arayuzunden bahsetmemin sebebi ağ kartinin daha internet aşamasına bile geçmeden yavaş veri alıp verdiğini belirtmekti.

Yapay zekanin yontemlerini denedim ama komple baglantiyi kaybettim.

Ancak aynı pc L.Mint üzerinde hiç sorun yaratmıyor.

HP laptopunda benzer bir sorunu daha önce ubuntu’da yaşıyan olmuş fakat onun wifi kartı RLT8723BE olarak geçiyor. Fakat sorununuz aynı gibi gözüküyor.

Dizüstü bilgisayarınızda yalnızca bir anten bulunur çünkü üretici iki tane takacak kadar cömert davranmamıştır. Linux sürücüleri hangi anten konektörünün kullanıldığını algılayamaz. Bu nedenle tahmin etmemiz gerekiyor.

Gibi bir açıklama yapmışlar. Çözüm olarak böyle bi komut girmeyi deneyin.

sudo tee /etc/modprobe.d/bcm4313.conf <<< "options bcm4313 ant_sel=1" 

Eğer ant_sel=1 bu yardımcı olmazsa, ant_sel=2 bunu kullanın: Bu ayar, hangi antenin (1 veya 2) kullanıldığını gösterir.

Denemenizde fayda var.

Yukarıdaki yöntemler sorunumu çözmedi ama sorunu kapalı kaynak sürücüleri yükleyerek çözebildim anca. Benzer sorunu yaşayanlar için:

1. kapalı kaynak sürücüleri yükledim

broadcom-sta-dkms

1. modprobe den diğerlerini kapatıp bunu bıraktım çakışma olmaması için.

modprobe -r b44 b43 b43legacy ssb brcmsmac bcma
modprobe wl

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.