Merhabalar,
Arçelik akıllı tahtamıza (Pardus 19.0) Brother DCP-T820DW yazıcı kurulumunu yaptım.
Yazıcıyı ekledim.Ancak birşey yazdırmak istediğimizde tahtanın üst kısmında önce belge yazıcıda, bikaç sn sonda da “yazdırma tamamlandı” şeklide uyarı veriyor ancak yazıcıda herhangi bir tepki olmuyor ve çıktı vermiyor.
Pardus 19.0 sistem. Güncellemeleri de kontrol ettim güncelleme yok diyor.
Kurulum da yanlış birşey mi yapıyorum ? Yapsam yazıcıyı görmezdi diye düşünüyorum.
Yardımcı olabilir misiniz ?
Merhaba,
- Tahtayı Etap Yetkili hesabı ile açınız.
- Eklediğiniz yazıcıyı siliniz.
- Ekte bulunan dosyayı indiriniz ve İndirilenler dizininde uçbirim açarak aşağıdaki komutun tamamını kopyala yapıştır yaparak çalıştırınız:
linux-brprinter-installer-2.2.3-1 (139.6 KB)
sudo dpkg --add-architecture i386 && sudo apt-get update && sudo apt-get install --reinstall printer-driver-* cups* tix groff dc make gcc jbigkit-bin hpijs-ppds && sudo /etc/init.d/cups restart && sudo chmod u+x linux-brprinter-installer-2.2.3-1 && sudo ./linux-brprinter-installer-2.2.3-1
Yükleme adımında kurulum yapmak istediğiniz modeli yazmanız istenecektir;
Input model name >DCP-T820DW
şeklinde hangi yazıcıyı yüklemek isterseniz modeli yazınız sonrasında y ile onaylayıp devam ediniz.
Önemli NOT: Yüklemeleri gerçekleştirmek için MEB/Fatih ağı dışında bir bağlantı sağlamanız gerekebilir. CEP Telefonu paylaşımı vb. Tüm yüklemeler Yetkili kullanıcı ortamında yapılmalıdır.
Malesef durum yine aynı. Pardus sürümüyle alakalı olabilir mi?
Daha önceden bir çok sürüme kurulabilen bir yazıcı. Komut kullanımında hata aldınız mı?
Farklı bir usb girişi ve kablo deneyiniz.
Denedim. Yazıcıyı görüyor. Ama ne hikmetse yazdirmiyor
Bu modele yakın Pardus ün veritabanında olan yazıcı modeli var mı önerebileceginiz?
Onun yazılımını yüklesek sonuç alabilir miyim?
Tahtanızı telefon internet paylaşımı ile bağlayarak anydek bağlantısı verebilir misiniz?
Pardus Yazılım Merkezinden anydesk’i kurabilirsiniz.