iyi günler arkadaşlar. pardus etap kullanıyrum.
ayarlarda giriş yöneticisini yapılandır kısmında akıllı tahtalarda otomatik açılmaya ayarlamıştım. ogrenci diye 2. bir hesap açmıştım
şimdi tahtanın biri açılışta şifre istiyor. etapadminden girip ayarlarda giriş yöneticisini yapılandır da gerekli ayaları yapıyorum ama kaydetmek istediğim zaman etapadmin parolası istemiyor bu yüzden kayıt yapamıyor.
üstüne bir de “bu eylem yetkilendirilemedi/çalıştırılamadı (kod4)” şeklinde uyarı veriyor. şu anda o tahta otomatik açılmıyor. kullanıcı girişi yapıyoruz her seferinde. nasıl çözebilirim bu sorunu? teşekkürler
hocam
CTRL + ALT + F3
yapıp. Tty ekranında etapadmin kullanıcısı ile girip diğer kullanıcının şifresini v.s. değiştirebilirsiniz. Ne gibi bir ayar yapmak istiyorsunuz. Etap kullanmadığım (olmadığından kullanamadığım) için hangi ayarları yaptığınızı biraz detaylı anlatırsanız belki komut satırından veya etc içerisinden ayarları değiştirerek yapabiliriz.
hocam iyi günler. etapadmin hesabına giriyorum zaten. ayarlarda → giriş yöneticisini yapılandır kısmında değişiklikleri yaptıktan sonra kaydetmek için normalde etapadmin şifresini istemesi gerekiyor. ama bende şifre ekranı gelmiyor. gelmediği için de yaptığım değişiklikleri kaydedemiyorum.
Tahtadaki asıl sıkıntı yaptığım değişikliklerin etkili olabilmesi için etapadmin şifresinin istendiği ekranın gelmemesi.
Ayrıca “bu etlem yetkilendirilemedi/çalıştırılamadı (kod4)” diye bir uyarı veriyor.
Hocam sanırım giriş ekranı ayarlarında sorun yaşıyorsunuz. Sanal pc üzerinde denemelerimde bende yapılan değişiklikler sonrasında şifre istiyor. Sorunu tam olarak nasıl çözeceğinizi bilemiyorum fakat şu an için işlerinizi yapabilmeniz için alternatif çözüm üretelim.
programlar menüsünden konsole u açıyoruz
sudo systemsettings
komutu sonrasında yönetici olarak ayarlar uygulamasını açacaksınız. En alt taraftaki “Giriş Ekranı” sekmesinden ayarlarınızı kalıcı olarak değiştirebilirsiniz. Uygulamayı yönetici olarak çalıştırdığımız için içeride size şifre sormayacak.