Arkadaşlar bir projem var c# dilinde geliştirdim ama kapalı kaynak yapıp satmak istiyorum nasıl yaparım kaynak kodlarını gizli;
bazı forum sitelerinde c# ise olmaz falan yazıyor ama pek inandırıcı gelmedi
ide visual studio
Arkadaşlar bir projem var c# dilinde geliştirdim ama kapalı kaynak yapıp satmak istiyorum nasıl yaparım kaynak kodlarını gizli;
bazı forum sitelerinde c# ise olmaz falan yazıyor ama pek inandırıcı gelmedi
ide visual studio
Yasal açıdan bakarsak kullanıcı, senin koyduğun lisansın şartlarına uymak zorunda. Eğer satış lisansına ‘programı ters mühendislikle incelemek, modifiye etmek yasaktır’ ifadelerini koyarsan karşındakinin bunu yapması hukuken yaptırımlara yol açabilir. Bunu genelde şirketlere/kurumlara sattığın yazılımlarda daha rahat uygulayabilirsin.
Ama disassembler programları var, bunlar her dilde var ve makine kodunu daha okunabilir bir koda çeviriyor. Kaynak kodunu birebir vermiyor ama bu koddan buildlediğinde aynı makine kodunu veriyor. Çalıştırmaması için sunucu bazlı bağlılıklar koyabilir, hardware id bazlı anahtarlar ile lisans doğrulaması yapabilirsin ama bunları işini bilen biri bypassleyebilir. Bunun tam çözümünü yapabilen yok zaten, Denuvo gibi büyük DRM firmalarının korumalarını bile bir iki canı sıkılmış programcı kırabiliyor.
Merhabalar,
Sorunuz hakkında teknik bilgim olmadığı için yapay zekaya sordum ve @CaptainBasculin 'in yanıtına benzeyen bir yanıtla döndü. İsterseniz yapay zekanın yanıtını şuradan okuyabilirsiniz.