Cannot find TOCBLOCK, database may be corrupt

herkese merhaba,
pardus 19 sürümünü windows 10 olan bilgisayara ikinci işletim sistemi olarak kurmak istedim. kurulum normal şekilde tamamlandı. grub ekranında pardus ve windows seçenekleri geliyor, pardusu seçtiğimde konu başlığında da yazdığım gibi;

[Cannot find TOCBLOCK, database may be corrupt]
hatası alıyorum ve pardus açılmıyor.

windowsu açmak istediğimde windowsta açılmıyor, onarım yapmak istediğimde windows alanının kilitli olduğu uyarısı alıyorum.

windows için biraz araştırma yaptım, komut satırında bcdboot komutu ile bir çözüm yolu verilmiş ama bende işe yaramadı.

daha önce bu sorun ile karşılaşan oldu mu acaba? bir çözüm yolu varsa paylaşabilirmisiniz?

Bios ayarlarını kontrol ediniz:

legacy → enabled
launch csm → enable
uefi → disable
fastboot → disable
secure boot → disable
kind of os → Other OS

@kaan hocam yanıt için teşekkür ederim ama ben farklı bir şekilde kendimce çözdüm, en azından windowsu kurtardım. nasıl çözdüğümüde şöyle anlatayım;
önce diski söküp başka bilgisayara taktım. yönette diskim kilitli ve dinamik disk (bölümler görünmüyor, diskin tamamı ayrılmamış bölüm) olarak görülüyordu ve hiç bir şekilde düzeltme işlemine izin vermiyordu. partition wizard programıyla (bu programda disk bölümleri görünüyordu) diskimi dinamik diskten temel disk türüne dönüştürdüm, bunu yapmadan önce de windowsun yüklü olduğu disk bölümü dışında kalan diğer bölümleri silip yeniden biçimlendirdim (pardusu ve diğer bölümleri sildiğime pişman oldum :slight_smile: ) sadece windowsun olduğu bölüm sağlam kaldı. diskimi tekrar bilgisayarıma takıp win10 kurulum dvd ile onarım yapınca windowsu kurtardım.
keşke diyorum hiç bir bölümü silmeden bu işlemi yapsaydım acaba pardus çalışırmıydı ? bence çalışırdı ama artık iş işten geçmiş oldu. :blush:

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.