Canon i sensys mf410 bütün kağıdı bitirene kadar sembol çıkarıyor

Kurumumuzdaki bilgisayara Pardus 23.1 yükledim ancak yazıcıları ben ip adresine dayalı olarak eklemeden kendisi buluyor ve sildiğim zaman hemen geri geliyor. Fazladan yazıcı gözükmüş oluyor. Sadece istediğim yazıcıları bırakabilmek için silmeye çalışıyorum…

Bunun haricinde de A5 yazdırmaya çalıştığımda yazıcıdaki a5 kısmından kağıt alıp yazdırması gerekirken kağıt bölmesindeki bütün a4’ler bitene kadar rastgele semboller yazdırıyor. Sonra da zaten yazıcı kağıt bitti uyarısı veriyor.

Bunun nedeni ve çözümü nedir?

Kağıtlara şu şekilde semboller basıyor:

1 Beğeni

Pardus gnome kullanıyorsanız ayarlar-yazıcı ayarlarından kullandığınız yazıcıyı varsayılan hale getirip, tüm ayarlarını kontrol ediniz. Sınama sayfası yazdırarak test edebilirsiniz. XFCE’de de aynı şekilde ayarlar -yazıcı ayarlarından işlemlerinizi yapabilirsiniz. Muhtelemen varsayılan yazıcı ayarı ile ilgili bir sorun var. Yazıcı birden fazla ekleniyorsa aynı anda bilgisayara ve ağa bağlıdır. Aynı olay windowsta da var.

Ağdaki diğer yazıcıları görmek istenmiyorsanız aşağıdaki paketi kaldırmanız yeterli. Ayrıca yazıcının güncel sürümünü yüklerseniz sorun kalmaması lazım. Kolay gelsin.

sudo apt remove cups-browsed  -y

Forumdaki yanıtlayan arkadaşlarımıza ilave olarak yazıyorum. Kamu kurumları, öncelikle İletişim – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM internet sayfasında sol alttaki Pardus Destek Masası ile iletişime geçmelerini öneriyorum. Kamu hizmeti aksamamalı.

Yazıcıyı hangi yolla eklersem ekleyeyim durum aynı oluyor. Sadece ağdaki diğer bir bilgisayar üzerinden paylaşarak onun üzerinden sağlıklı bir şekilde yazdırabiliyorum. Destek masasına ilettim.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.