Canon i sensys MF410 ve diğer Canon yazıcılardan tarama yapma

Merhaba.
Kurumumuzda Canon yazıcı+tarayıcı var.

Bu yazıcının adres defterinden bilgisayarımızı seçiyor, taramayı başlatıyorduk ve evrak, bilgisayarda “Tarama” adını verdiğimiz bir klasöre doğrudan kaydoluyordu.

Ancak kurumuma özel farklı bir pardus sürümü kullanırken Pardus 23.1 yükledim ve bunun için tarama ayarlarını nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Daha önce smb.conf dosyası üzerinde düzenlemeler yaparak hallediyorduk. Pardus 23.1’de bu dosya boş veya yok :slight_smile:

(Yerel IP Adresim sabit. Yazıcının da sabit ve ikisi de modemden revize edilmiş durumda)

Yazıcı ayarlarında adres defterine bilgisayarımızı ve klasörü şuradaki yerden kaydediyoruz:

Samba Kurulumu - Pardus Yardım Masası Bilgi Bankası - Pardus Belgeler (paylasim yerine tarama yapalım) tarama klasörünü paylaşıma açmak gerekmekte. Canon arayüzden de ekteki ayarlamaları yaptığınızda taradığınız belge tarama klasörüne düşecektir.

Ayrıca Pardusta Belge Tarama uygulamasından da tarama yapılabilmektedir.

sambayı kurdum. linkteki ve yazıcıdaki ayarları yaptım ama maalesef tarama gelmiyor. Farklı isimler farklı yöntemler, önceki işletim sistemindeki yöntem… hepsini denedim. yazıcı gönderdiğine dair sesli uyarı veriyor ama benim bilgisayardaki klasörde herhangi bir dosya yok. Tarama klasörü olarak da denedim. paylasim klasörü de. şifre de verdim. yok… şuan pardustaki tek sorunum bu. diğer dağıtımlarda ya uygulama mağazası yoktu ya başka büyük hataları vardı. pardus çok iyi ancak bu olayı da çözmem lazım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Diğer bilgisayardan paylaşım dizinine giremezseniz sudo smbpasswd -a kullanıcı_adı komutu ile kullanıcıya parola belirleyerek deneyiniz. Servisi yeniden başlatınız: sudo /etc/init.d/smbd restart

Pardus 23 ile geldi yukarıdakini yaptınız mı?
Diğer pardus veya windows tarama klasörüne dosya yazıp silebiliyorsanız canon yazıcı arayüzü ile ilgili olması gerekiyor

söylediğiniz şeyi denemiştim ancak sanırım tam olmamış veya yanlış yapmışım. şuan sorun çözüldü. çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.