Merhaba okulumuzdaki tahtaların ETAP23 güncellemelerini yaptık. Ancak bazı öğretmenlerimizin sınıflarında kullandıkları yazıcıların kurumunu yapmakta problem yaşıyorum. Canon MF655cdw ve Canon G3480 kullanılan sınıflarımızda tahtalara usb ile bağlı olan bu yazıcıları tahtalar görmüyor ve driver kurulmunu yapamıyoruz. Kurulum konusunu adım adım anlatacak bir arkadaşımız olursa belki de kurulumu yanlış yapıyoruzdur.
Hocam aşağıdaki linkten sürücüyü indirin. İndirilen zip dosyasını çıkartın. Çıkarılan dosya içerisinde x64 yazan dosya içerisindeki deb dosyasını paket kurucu ile kurmayı deneyin. Canon MF655cdw
https://pdisp01.c-wss.com/gdl/WWUFORedirectTarget.do?id=MDEwMDAwNzY1ODQ4&cmp=ABX&lang=EN
Merhaba,
Etkileşimli tahtaya yüklemek için etapyetkili oturumu açarak yükleme adımlarını takip ediniz.
Paylaştığımız linkte UFR II/UFRII LT Printer Driver for Linux V6.30 sekmesinde Download butonuna basarak linux-UFRII-drv-v630-m17n-07.tar.gz sıkıştırılmış dosyasını indiriniz.
İndirmiş olduğunuz dosya üzerinde farenizin sağ tuşuna basarak Buraya aç/çıkart seçerek arşiv dosyasını açınız.
Arşivden çıkan linux-UFRII-drv-v630-m17n klasörüne, ardından x64 ve Debian klasörlerine giriniz.
cnrdrvcups-ufr2-uk_6.30-1.07_amd64.deb dosyasını gördüğünüz klasörde boşlukta farenizin sağ tuşuna basarak Uçbirim açınız ve paylaştığımız komutları uygulayınız. Kopyala yapıştır yapabilirsiniz.
İlk komutu çalıştırdığında sizden yetkili parolası istenecektir, uçbirimde girilen parolalar ekranda görünmez, yazmıyor hissi oluşabilir. Parolayı yazıp Enter basınız.
1-
sudo apt update
2-
sudo apt remove ipp-usb && sudo /etc/init.d/cups restart
3-
sudo dpkg -i cnrdrvcups-ufr2-uk_6.30-1.07_amd64.deb
4-
sudo apt -f install
Açılacak Canon’un uygulamasından Yazıcı modelini seçip - usb ile belirtilen yazıcı yolunu seçip kurulumu tamamlayınız.
3480 için tek komut, kopyala/yapıştır;
sudo apt update && sudo apt remove ipp-usb && sudo /etc/init.d/cups restart && sudo apt install printer-driver-all cups*
Yazıcı uygulamasını çalıştırıp Marka Canon > Model Pixma G3400 seçerek ekleyiniz.