Çekirdek nasıl yazılır

Merhabalar ben 14 yaşındayım ve ileride çekirdek geliştiricisi olmak istiyorum python , c , assembly bunlardan hangisini bilmem gerekiyor ve elektrik-elektronik bilgisi gerekiyor mu ?

Linux ise C bilmek gerekiyor. Rust ile de donanım sürücüleri yazılabiliyor.

Peki elektrik elektronik bilgisi gerekli mi ve üniversitede hangi bölümü okumam gerekir

Linus Torvalds’i örnek alırsak kendisi Yazılım Mühendisi diye geçiyor, Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun. Ülkemiz açısından bakılırsa Bilgisayar Mühendisliği bölümü okumak uygun olacaktır.

Aslında çok minik çekirdek yazan bir kişiyle tanışmıştım fakat yazdığı çekirdek açık kaynak değildi. Açık kaynak kodlu küçük bir çekirdek arıyorsanız Minix işletim sistemini ve Andrew S. Tanenbaum tarafından yazılan Operating Systems: Design and Implementation kitabından başlayabilirsiniz.

Bulabileceğiniz kaynaklar hep İngilizce olacağı için onu da aradan çıkartıp ilerletmeniz doğru olacaktır.

1 Beğeni

Teşekkür ederim kolay gelsin

Merhabalar,

Genel olarak sorularına cevap vermek gerekirse gelecekte bu alanda çalışmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin. Ama alternatif istersen matematik mühendisliği okuyan kişilerde bilgisayar bilimleri alanında başarılılar. Genel olarak bu alana merakın varsa çok iyi matematik öğrenmeye bak. Bu alanda başarılı olmak istiyorsan matematik şart.

İşletim sistemi veya çekirdek yazmak istiyorsan bu alanlarda düşük ve orta seviyeli diller kullanılır. Bu yüzden C, C++ ve assembly dillerini öğrenmen gerekiyor.

Elektrik ve elektronik bilgisi gerekiyor mu soruna gelince, evet gerekiyor. Özellikle assembly dilinde elektrik-elektronik bilmezsen kod yazamazsın. Bu nedenle belirli bir seviyeye kadar elektrik-elektronik öğrenmen gerek.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sana bu uzun yolculukta başarılar dilerim.

Teşekkür ederim kolay gelsin

Bir de yabancı dil. İyi seviyede bilişim ingilizcesi en azından. :wink:

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.