Cep telefonu bağlantı sorunu

Cep telefonumu type-c veya usb kabloyla bilgisayara bağladığım zaman ilk önce bağlanıyor kimi zaman 15-20 saniye kimi zaman bir iki dakika sonra sürenin bir kuralı yok bağlantı kendi kendine kopuyor. o anda bir dosyayı taşıyorsam dosya kayboluyor o yüzden kopyalamayı tercih ediyorum. Stabil bir bağlantı kurulamadığı için bu şekilde çok zor oluyor. Sürekli kabloyu çıkarıp tekrar takmak zorunda kalıyorum. Verdiği hata ise ( Cihazın adı Bağlanamıyor alt satırında MTP aygıtı açılamıyor “001,010” gibi mesaj çıkıyor. Gibi diyorum çünkü ikinci üç haneli sayı her seferinde değişiyor.
Bu sorun sıfırdan Pardusu 23 yükledikten sonra başladı. Öncesinde Pardus 19 ve upgradelerini kullanıyordum sorun yoktu. Pardus 23 temiz kurulum yaptıktan sonra devamlı oluyor. 23.3 upgrade i de değişmedi. Cep telefonum aynı değişmedi (Huawei Mate 40 Pro)
Bu arada mtp tools kurulu. Forumdaki benzer paylaşımları okudum uyguladım sorunum çözülmedi.

Uçbirimden aşağıdaki paketleri kurarak sisteminizi yeniden başlatıp deneyebilir misinizi?

sudo apt install mtp-tools kio-fuse gmtp libmtp-runtime libmtp-common libmtp9 exfat-fuse exfatprogs 
1 Beğeni

Selamlar hocam
Yazdıklarınızı uyguladım ama sonuç değişmedi. Yine bağlantı kesiliyor kabloyu çıkarıp takıyorum bir dakika sürmüyor yeniden kesiliyor. Canımdan bezdirdi iyice. Nette araştırdım bu sorunu yaşayan çok fazla kişi olmuş. Şöyle bir çözüm bulduğumu zannettim ama yine olmadı.

bu da işe yaramadı. Yeniden temiz kurulum yapmak işime gelmiyor çünkü bir çok uygulamanın ince ayarlarıyla uğraşmayı gözüm kesmiyor

Başka bir öneriniz var mı?

Farklı bir kablo ve usb girişi deneyiniz.
Telefonla bağlantı kurulduktan sonra telefonu uyanık tutmayı deneyiniz.
Aktarma işlemini sd kart ile yapıyorsanız dahili depolama birimini deneyiniz.

Denedim hocam laptopun type c girişinden de denedim diğer usb girişlerinden de denedim. Telefonun sd kartı yok zaten içinde kart yok. Maalesef olmuyor hocam

Çekirdek yükseltmeyi deneyebilirsiniz.
https://belge.pardus.org.tr/pages/viewpage.action?pageId=104497428

1 Beğeni

kararlı sürüm ile uyumsuzluğa neden olabilme riski vardır yazıyor yeniden kurulum işi çıkarmasın sonra Kaan bey

şöyle bir çözüm geldi aklıma cep telefonuma otg adaptör ile external harddisk bağlayıp içindekileri buna aktarıp sonra harddiskten laptopa alabilirim . Ama tabi bu sorunun çözümü değil. Günü kurtarmak.
Sanırım kurulum sırasında sıkıntı oldu yoksa pardus 21 de olmayan sorun neden 23 de ortaya çıksın
Ben 30 yıldır linux kullanıyorum yıllardır kendi sorunlarımı çözmeye alıştım ama bunu beceremedim.
Bir de video thumbnail sorunum var onun için de issue açıcam.
Teşekkürler

Çekirdek yükseltileceği için sorun çıkarsa temiz kurulum yapmanız gerekebilir.

2 Beğeni

ben bu şekilde devam edeyim pardus 25’e kadar teşekkürler

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.