Chrome Anahtarlık Kilidi Sorunu

Evet, bir şekilde benim de başıma geldi şükür.

Pardus 21.5 XFCE sürüm kullanıyorum ve sistem güncel.

Sisteme girişte parola soruyordu. Bunu kaldırabilmek için Gnome Parental Control kurarak girişte parola sormayı kaldırdım. Fakat bu defa Chrome’a girişte anahtarlık girişi sormaya başladı. Parental Control yazılımını kaldırdım. Sorun yine devam ediyor.

Şuradakini uyguladım, olmadı:

Şuraya baktım, sanırım güncelliğini yitirmiş, denemedim:

En pis tarafı da hadi tamam parolayla gireyim diyorum, bu kez devamlı giriş yaptığım sitelerden signout halde buluyorum. Yani bu anahtarlık kilidi devamlı online olduğum sitelerden çıkmama neden oluyor ki bunu istemiyorum. Yardım eder misiniz?

Teşekkürler…

Aynı sorunu ben de yaşadım. Chrome’yi kaldırmak zorunda kaldım. Şimdi edge kullanıyorum. Açık kaynak kodlu değil ama artı tarafları var. Çeviri özelliği çok iyi. Çin dilini dahi Türkçe’ye çeviriyor. Denemeni tavsiye ederim. Pardus yazılım merkezinden kurulum yapabilirsiniz.

Chrome kullanmam gerekiyor. Çünkü herşeyim orada senkronize. Bu yüzden farklı tarayıcıya geçemem. Bu sorunu gidermem şart.

Sorunu çözdüm.

Yaptığım araştırmalarda, Ubuntu forumda bir arkadaşın bu sorunu giriş şifresini geri alarak yaptığından bahsettiğini gördüm. Yani girişte parola sorma geri gelsin yapmış, sorun çözülmüş.

Ben de Parental Controls’ü (Gnome Control Center) tekrar kurdum. Girişte parola sormayı geri getirdim. Şu anda herşey normale döndü. Son kez sitelere ve hatta Google’a giriş yaptım ve tamamdır.

Sorun yaşayan arkadaş varsa girişte parola sor’u iptal ettiyse geri alsın.

Sorunu çözmeme yardımcı olan link: