Çıldırtan kurulum

Abi şimdi söyle sıkıntım var. Windows 10un yanına 17.5 sürümünü kurmak için indirdim. Direk Windows disk yazıcısı ile kalıbı yazdırıp cd romu biostan oncelikli atadım. Baştan başladı pc. Sonra kurulum ekranı geldi pardus herşey buraya kadar güzel. Kur dedim. pc ismi geçtm bağlanmak istedğim agın şifresini girdim. Sonra parola girdim. Herşey tamam. Sonra bir yere geldi disk bölümlemi yoksa başka bişey mi anlaya madım bir ek bileşen çekecek herhalde oyle bir ekran geldi. cd rom çalışıyo duruyo çalışıyo duruyo. Sonra kurulumda cd rom çalışmıyor. bağlantılaglanamıyor tekrar deneyelimi deyip evet hayır geliyor. Olmuyor. Baştan başlatıyorum oraya gelince aynısı oluyor sinir oldum. ekran görüntüsü aldım ama nereye kaydediyor onuda eklerim öğretirseniz ekran görüntüsü al butonu vardı aldım ama nereye koydu bilmiyorum.

Boş bir USB belleğe (2gb yeterli) Pardus Disk Kalıp Yazıcı ya da Rufus indirerek. DD seçeneği ile yazdırmayı deneyiniz.

2 Beğeni

Deneyip dönüş yapacağım. Teşekkürler.

Aslında kurulum kolay. Şuradaki anlatılan şekle göre rahatlıkla kurabilirsiniz. Konu: Pardus'u ikinci işletim sistemi olarak kurmak

DVD ile neden yükleme yapamıyorum. Elimde USB bellek yok uygun.

Cüneyt Bey’in dediği şekilde çalışır normalde. Ama rufus ile mbr modunda ISO Hybrid olarak ta yazdırabilirsiniz. Eski Pardus sürümlerinde ISO Hybrid çalışmıyordu fakat şimdi gayet güzel işe yarıyor.

Boot önceliğini var ise eğer UEFI moduna ayarlayıp öyle deneyin.

UEFI: CD-ROM ~

gibi gözüküyor olabilir BIOS boot ekranında.

Hiçbir ağa baglnmadan kur. O kısma gelince hata verecek ve bi liste cikacak kurulum sırasını gosteren. Ordan o nasamaktan sonrakini seçip Devam et.

Öncelik hard disk mi olmalı normalde CD rom çalışıyor kurulum ekranı geliyor ama iş disk bolundukten sonra yada disk bölümlemeden önce CD rom okuma hatası veriyor bir anda

Sistem kurulumu disk bolumleme bittikten sonra başlar. Daha once yaptığın hersey her ayar kuruluma hazirliktir. Tam sistem kuruluma gececekken yani cd romdan hdd ye verileri kopyalayacakken kopyalama hatasi veriyor anlasilan. Bu da 3 anlama gelir.
1 - Hdd ye yazma sorunu var
2 - Cd romdan okuma sorunu var. (DvDnin kendisi yada DvD okuyucu bozuk olabilir.))
3 - İndirdigin sistem imaji bozuk

DvD lerin cabuk bozulan aygitlar oldugunu düşünürsek iso yu tekrar indir, baska bir DvD ye yazdirip tekrar dene. 2 ve 3 uncu sorundan kaynaklaniosa çözüme kavusur. Ilk ihtimal zaten cok düşük.

Sorun çözüldü. Usb dısında kurulum yapmak iyi degil. İso kalıbı bozulmuş. Tesekkurler. Dvd kullanmak mantıklı degil.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.