Cinnamon desktop türkçe yapma

Bu aralar sanal makina üzerinde pardus server kurduktan sonra farklı masaüstü ortamlarını kurarak denemeler yapıyorum cinnamon kurdum fakat tamamen ingilizce oldu ayarlar içinde türkçe ayarı bulamadım bu konuda ne yapabiliriz acaba.

Merhaba


Sistem ayarları > Donanım > Klavye adımlarını takip ederek değiştirmeyi dener misiniz?

klavye ayarlarında herhangi bir düzenleme bulamadım maalesef

Konsol üzerinden Pardus xfce üzerine sudo apt install cinnamon komutu ile birkaç gün önce kurulum yapmıştım. Tüm ayarlar türkçe olarak yüklenmişti. Türkçe testeğinde bir sorun yok cinnamon masa üstü ortamının.

Pardus Sunucu’nun üzerine XFCE masaüstü ortamını kurmuştum ama dilini değiştirecek bir ayar yoktu. Dil ayarları diye bir seçenek yoktu. Forumlardaki Türkçe’ye çevirme komutlarını da denedim ama işe yaramamıştı.


Pardus Sunucu’ya XFCE yakışmamıştı. Ama Pardus Çalışan olarak kurup şuanda kullandığım Pardus 23.1 XFCE sürümüne, XFCE masaüstü ortamı çok güzel yakışmış.


Bu olaydan sonra eğer ileride Pardus’u silersem Pardus’un yerine sadece günlük kullanım için Debian’ın netinst iso dosyasını kuracağım. Üstüne de XFCE.

önerilen çözüm;

/etc/default/locale dosyasını root olarak bir metin editörü ile açın.

Türkçe için : LANG=tr_TR.UTF-8
İngilizce için : LANG=en_US.UTF-8

Sistemi yeniden başlattığınızda seçtiğiniz dil aktif olacaktır.

Ayrıca aşağıdaki bağlantılara da bakabilirsiniz.

Bağlantı1
veya

Bağlantı2

Komut satırı ile birşeyler denedim ama olmadı tekrar deneyeceğim

Bu komutu denediniz mi?
sudo dpkg-reconfigure locales

Cinnamon kurulumu için aşadaki bağlantıya bakabilirsiniz.
Pardus için Cinnamon Masaüstü + Plank

sudo nano /etc/default/locale komutu ile ayar sayfasını açtım açılan sayfada en_US.UTF-8 yazan bölümü tr_TR.UTF-8 yaptım kayıt ettim türkçe oldu

1 Beğeni