COMODO Antivirüs Yazılımının USB girişlerini engellemesi

Merhabalar

COMODO antivirüs programını kurup seçeneklerden USB Kontrollerini aktif ettim. Seçeneğin çalışma mantığını daha farklı bir şekilde anlamıştım haliyle hataya düştüm ve tüm USB’lerim pasif hale geldi. Klavye ve fareyi dahi kullanamıyorum. Sistemde hiçbirşey yapamıyorum öylece kalakaldım. Kendimce birçok deneme yaptım fakat pek hakim olmadığım için çözemedim.

Forumda daha önceden benzer ( Pardus Kamera Sorunu - ulASLANBAS tarafından #5 ) bir konu var fakat burda engellenmiş USB’leri haricen nasıl düzelteceğimi anlayamadım. Canlı USB ile dosyalarını bulur klasik usul siler veya isim değiştirirsem çalışamaz ve atlatmış olurum dedim o da işe yaramadı.

Sistemi silip tekrar başa dönmek tam bir vakit kaybı olacak. Varsa çözümünü detaylıca anlatılabilirseniz hem bilgi bankasına katkı olur hem de çözüme kavuşmuş olurum.

Güncelleme: 09.01.2023 23:59
Pardus çağrı merkezinde ki arkadaş quite splash ile terminale bağlanmamı iletti fakat bu yöntem işe yaramadı. Comodo direkt önyüklemede sürücüleri kesiyordu. Bende tekrar klasik yöntem usb’ye yazdırdığım pardustan yönetici izinleri ile nautilus’u açarak comodo’nun .rules ile biten kural dosyalarını arattım. etc/udev/ ile opt/comodo/ccs/ dizininde bulunan 70-comodo.rules dosyalarını başka bir usb’ye taşıdım. Haliyle Comodo kurallarını yok saydım. Sistemi yeniden başlatıp comodo uygulamasından ayarlarda bulunan tikleri kapatıp kaydettim. Bu kaydetme esnasında sistem anlık takılıyor gibi oluyor fakat uygulamadan sanırım endişeye gerek yok.

Benim gibi yeni kullanıcılar için daha net ve sade olarak yazıyorum. Çünkü günlerdir şunu didik didik aradım bulamadım. Az buçuk sistem kurcalamışlığım olmasa yeniden format atıp bir dünya yükleme yapacaktım. Neyse…

Adım 1: USB’ye Pardus veya başka bir dağıtım yazdır.
Adım 2: Terminali açarak sistemin kullandığı dosya yöneticisini özel izinle aç = sudo dosyayöneticisiadı (sudo nautilus gibi)
Adım 3: İşlem yapacağınız dağıtımın kurulu olduğu diski sisteme bağla. (dosya yöneticisinden diğer konumlar vb. yazan yere tıkla ve çıkan konumlara girerek bağlamış ol)
Adım 4: Arama kutusundan comodo veya .rules yazarak arat
Adım 5: …/opt/comodo/ccs VE …/etc/udev/ konumlarında bulunan sonu .rules ile biten bu iki dosyayı başka bir usb’ye taşı. (başka konuma da taşınabilir fakat denemedim. Dizin altında olmayacağı için yapılabilir.)
Adım 6: Sistemi yeniden başlat ve normal önyükleme ile yoluna devam et

Aynı Apk bluetoht sisteminide etkiliyor…

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.