Çöpe Atılan Dosyaların Adları Bozuluyor

Az evvel NTFS bir dahili HDD’deki bir yığın dosyayı Çöp’e gönderdim. Ardından bir tanesini yanlışlıkla sildiğimi farkederek geri almak istedim. (bu arada farkettim ki Thunar’da bu dosyayı geri gönder seçeneğine ihtiyacımız var). Dosyayı orjinal konumuna sürüklemek isteyince bir hata aldım:

Bu kez masaüstüne sürükleyince masaüstüne alabildim. Ancak masaüstünden eski konumuna sürükleyemedim; yine aynı hatayı aldım. Nedenini düşünürken dosyanın adı dikkatimi çekti:

Özetle:

NTFS diskten linux çöpüne gönderdiğim dosya, eski konumuna geri dönmedi, hata verdi.

Dosya adı çöpteyken orjinal görünüyor, masaüstüne sürüklenince adres adı oluyor.

Bu dosya orjinal konumuna ad değişikliği yapılmadan taşınamıyor.

Sizin için önemli olabileceğini düşündüm, belki gelişime bir katkımız olur, NTFS desteğinin linux tarafında hala gelişim safhasında olduğunun farkındayım. iyi çalışmalar dilerim.

Geri almak istediğiniz dosyanın üstüne sağ tıklayıp “Çöpten Geri Yükle” gibi bir komutla geri almanız lazım.

İşler sanki orada biraz karışmış gibi.

Sabri bey, dikkatimi çeken bazı şeyler var. Örneğin önceki sürümde NTFS’den bir dosyayı çöpe gönderdiğimde çöpe göndermeyip(hata mesajı) direkt sileyim mi diyordu. Şimdi çöpe gönderebiliyor. Bu da şunu gösteriyor: demek ki NTFS konusunda biraz ilerleme kaydedilmiş fakat eksiklik var. Eğer sonraki geliştirmelerde bunu da halledebilirlerse süper olur. NTFS bir windows formatı olduğundan nereye kadar ne yapababilirler bilemiyorum.

Sonradan ek: İkinci resimde masaüstüne atılabilen ama adı dolayısıyla NTFS partisyonunda herhangi bir yere konamayan dosyayı, adını düzgün şekilde değiştirerek atabiliyorum. Biliyorsunuz dosya adı / gibi windows tarafında kabul görmeyen harfler içerirse windows onu kabul etmiyor. Belki bilerek yapmışlardır. Ama çöp kutusunda normal görünen adın, taşındığında bozulmaması gerekli.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.