Corectrl(AMD fan kontrol ve overclock programı) yükleme rehberi

UYARI: Overclocking RİSKLİ bir işlemdir ve ters bir durumda donanımınızı komple kaybedebilirsiniz! Bilmiyorsanız lütfen hiç uğraşmayınız.

Bu program, amdgpu GCN 2.0 mimarisini kullanan kartlar için yani yaklaşık en az r9 380x gibi kartlarda işe yarayabilir. Daha eski kartlar için muhtemelen işe yaramayacaktır. AMD’nin windows için yaptığı Radeon Software’in gönüllüler tarafından yapılan benzeri bir versiyondur. Görsel arayüzlü bir programdır. Fan kontrol ve overclock yapılabilir.
Normalde bu programın debian bazlı versiyonu yok, fakat kendim kurdum denedim, oldu. Şuradaki dependencies kısmındaki tüm paketleri buldum ve indirdim deneme yanılmayla:

Yani bunları yüklemelisiniz:
sudo apt install clang gcc botan cmake libqt4-svg libqt5svg5 qml-module-qtquick-controls qml-module-qtquick-controls2 qml-module-qtquick-controls qml-module-qtquick-layouts qml-module-qtcharts qml-module-qt-labs-platform libkf5archive5 extra-cmake-modules libqt5quickcontrols2-5 qtdeclarative5-dev libqt5charts5-dev libqt5svg5-dev qt4-linguist-tools qttools5-dev qttools5-dev-tools libkf5auth-dev libkf5archive-dev libbotan-2-dev libbotan-2-doc python3-botan qtdeclarative5-dev libqt5charts5-dev libqt5svg5-dev

Daha sonra sırayla:

sudo apt install git

git clone https://gitlab.com/corectrl/corectrl.git

cd corectrl

mkdir build

cd build

cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release -DBUILD_TESTING=OFF ..

make

sudo make install

Bundan sonra, opsiyonel olarak çok daha ayrıntılı bir overclocking menüsü açmak isterseniz ise,

sudo apt install grub-customizer

ile grub-customizer yükleyip, buradaki girdilerden istediğimiz birine sağ tıklayıp, düzenle diyip burada linux yazan satırın sonuna şunu ekliyoruz(resimde gösterilen pardus yazısına sağ tıklayın):

amdgpu.ppfeaturemask=0xffffffff

Yani o satır şöyle gözükecektir:


linux	/boot/vmlinuz-5.10.0-0.bpo.5-amd64 root=UUID=bazı_numaralar ro  quiet splash amdgpu.ppfeaturemask=0xffffffff

Daha sonra kaydedip, yeniden başlatıyoruz. Corectrl i açtığımızda, global profile a tıklayınca, şu videodaki gibi bir menüyle karşılaşıyoruz:

4 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.