Çorum’da Dijital Seferberlik: Esnaftan Pardus ile Yerli ve Milli Atağı
Nesl-i Asım Çay Ocağından Anlamlı Hareket
Çorum’da dijital dönüşüm kapsamında önemli bir adım atıldı. Nesl-i Asım Çay Ocağı, dijital dönüşüm taleplerine yanıt vererek esnafın yerli ve milli işletim sistemi Pardus’a geçişini sağladı. Esnafın bu talebi Pardus Gönüllüsü İhsan Dağcı tarafından karşılandı ve gerekli incelemeler sonrası ilk kurulum gerçekleştirildi.
Esnafın Talebi Karşılık Buldu
Geçtiğimiz haftalarda küresel çapta arıza veren ve iş hayatını sekteye uğratan Microsoft Windows tabanlı işletim sistemine karşı, Çorumlu esnaftan anlamlı bir atak geldi. Bu talep doğrultusunda, esnafın Pardus işletim sistemine geçişi sağlandı ve yerli milli arama motoru Vuhuv da internet tarayıcısına eklendi.Pardus: Ücretsiz ve Güvenilir
Pardus Gönüllüsü İhsan Dağcı, Pardus’un ücretsiz ve güvenilir bir sistem olduğunu vurguladı. Pardus sayesinde mavi ekran sorunlarına ve tekrar format atma zahmetine son verildiğini belirtti. Pardus, eski bilgisayarlar için uygun bir sürüm ile kullanıma sunuldu ve donanımsal bir arıza olmadığı sürece uzun süre sorunsuz kullanılabileceği gözler önüne serildi. Bu sayede aile ekonomisine de katkı sağlanmış oluyor.
Dijital Dönüşüm ve Yerli Yazılımlar
Dağcı, dijital dönüşümde yerli ve milli yazılımların önemine dikkat çekti. Özel yazılımlar, alternatif uygulamalar sayesinde Pardus’ta da kullanılabiliyor. Dijital dünyada karşılaşılan sorunlara rağmen, Pardus’un gelişmekte olan bir sistem olduğunu ve zamanla bu dezavantajların üstesinden gelinebileceğini ifade etti.
Esnafa Çağrı
Çorum’daki esnaflara ve tüm Türkiye’deki esnaflara seslenen Nesl-i Asım, yurtdışına işletim sistemi için para kaybının önlenmesi gerektiğini belirtti. Yerli ve milli işletim sistemi Pardus’a ve diğer yerli yazılımlara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Bu farkındalıkla, dijital dünyada güven içinde, rahat ve huzurlu bir şekilde işletim sistemlerini kullanabileceklerini ifade etti.
İletişim ve Destek
Pardus işletim sistemi ve Vuhuv arama motoru hakkında daha fazla bilgi için şu web sitelerini ziyaret edebilirsiniz:
Pardus
Vuhuv
Nesl-i Asım, tüm esnaf kardeşlerine selamlarını ileterek, işlerinde kolaylıklar diledi ve destek çağrısında bulundu. Dijital dönüşümde yerli ve milli adımların önemini vurgulayan bu hareket, gelecekteki dijital dünyamızın güvenli ve yerli yazılımlar ile donatılmasına katkı sağlayacaktır.