(Çözüldü) İnternet Problemim

Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde Pardus 23.1 GNOME sürümünü kurdum ve kurulum sonrasında da modeme - ev internetime- bağlandım. Ancak kurulu gelen FireFox üzerinden herhangi bir arama yapmaya çalıştığımda beni uzun bir süre bekletip hata veriyor. İnternet bağlantımı kontrol etmem gerektiğini söylüyor.

Aynı modeme bağlı Windows cihazında herhangi bir internet problemi olmamasına rağmen Pardus’ta bağlı gözüken interneti kullanamıyorum. Pardus Yazılım Merkezi de açılmıyor aynı şekilde. “Sunucudan uygulamalar alınıyor” ekranından öteye geçmiyor.

Nasıl düzeltebilirim ne yapabilirim bilmiyorum. Bu sorun çözülmeden yazılımı da bilgisayarı da kullanamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

GÜNCELLEME: Bahsettiğim sorun modemden ya da doğrudan internetten dolayı değilmiş. Linux’ta benzer sorunlarla karşılaşan kullanıcılar gördüm diğer forumlarda. Bu HP’nin wifi kartından dolayı yaşanan genel bir sorunmuş. Driverlerı kurunca düzeliyormuş.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Aşağıya bunu çözerken takip ettiğim videoyu bırakıyorum. Videonun açıklama kısmındaki komutlar teker teker konsola yapıştırıldığında sorun çözülüyor.

(Benim problemimi bu çözdü şahsen.)

modemin markası modeli nedir bazı modemlerde linuxla problem oluyor

telefonu kablo ile pc ye bağlayıp interneti paylaşmayı deneyin

hotspot üzerinden deneyin

Modemim Türk Telekom’un, model bilgisini bilmiyorum bakıp daha detaylı yazabilirim. Hotspotta da aynı sonucu veriyor, bağlandı gösterip internete girmiyor. Sorunun modem kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

android telefonunuz varsa usb üzerinden bağlayabilir misiniz?

Hallettim çok teşekkür ederim

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.