ddd
(ddd)
Mayıs 2, 2025, 6:07öö
1
Merhaba
pardus 23 ü yükledim
firefox ile sorunsuz internet sayfalarını açıyor ancak
crome ile sürekli BAĞLANTINIZ GİZLİ DEĞİL uyarısı geliyor
Nasıl düzeltebilirim.
1 Beğeni
Pardus güncelleyici ile sistemi güncelleyin.
Saat ve tarih yanlışsa düzeltin.
MKara96
(Mustafa Kara)
Mayıs 2, 2025, 5:35ös
3
Tarih ve saat düzenlemesi ile çözülmesi pek muhtemel. Eğer ki çözülmez ise de aşağıdaki komutları sırasıyla girerek deneyebilirsiniz.
sudo apt update
sudo apt install --reinstall ca-certificates
sudo update-ca-certificates
mustifanci
(Mustafa ÖZAYDIN)
Mayıs 2, 2025, 9:30ös
4
Meb internerinden girmiyorsunuz değil mi? Meb de sertifika yüklemek gerekiyor çünkü
ddd
(ddd)
Mayıs 5, 2025, 8:47öö
5
birde meb interneti olduğunu belirteyim
yukarıdaki çözümleri denedim ancak şimdilik aynı hatayı alıyorum
cevaplarınız için teşekkür ederim.
ddd
(ddd)
Mayıs 5, 2025, 8:47öö
6
evet hocam ancak sertifikayı yükledim
mustifanci
(Mustafa ÖZAYDIN)
Mayıs 5, 2025, 9:02öö
7
Chrome yada Firefoxsa ayrıca sertifika yüklemeniz gerekiyor.
Tekrar Merhabalar…
Pardusu okuldaki bilgisayarıma kurdum. Mozilla üzerinde MEB sertifika ayarlarını yaptım (http://sertifika.meb.gov.tr/ - Milli Eğitime bağlı kurumlarda buradaki yönergeyi uygulamadığımız takdirde internet kullanamıyoruz). Sorunsuz kullanıyorum. Ancak bazı durumlarda chrome kullanmak
îcab ediyor. Sorun şu ki chrome’da sertifika ayarları yalnızca Windows’a uyumlu bir dosyayla yapılandırılıyor. Wine’la çalıştırmayı denedim. Olmadı. Bu konuda fikri olan var mı? (Gelecekte Pardus…
Merhabalar, okuldaki bir bilgisayara 17.4 kurulumu yaptık. Firefox sertifika sorunu yüzünden web sayfalarına erişemiyoruz. Standart olarak sertifikayı indirip firefox özelliklerini açıp “sertifikalar” sekmesinde “içe aktar” dediğimde .cer uzantılı sertifikayı kabul etmedi.
Buradaki yöntemi uyguladım, olmadı. Ekran görüntüm aşağıda, neyi yanlış yapmış olabilirim? Teşekkürler
[Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_2019-01-08_17-06-51]