CS-Go ve Lutriste donma Sorunu

Steam üzerindn CS-GO oyununu açtığım zaman VEYA lutris üzerinden oyun indirmeye başladığımda bilgisayarımda ekran donuyor ve klavye üzerinden herhangi bir işlem yapamıyorum. Power tuşuna uzun basarak aç-kapa işlemi yapabiliyorum yalnızca. Bu sorun hakkında çözüm var mıdır?

lspci komutu verip ekran görüntüsünü atar mısnız?

Ekran görüntüsü_2020-09-24_17-54-19

Harici ekran kartınız AMD mi?

evet harici ekran kartım AMD

sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/20-amdgpu.conf Bu komutu terminale yazın. Önce parolanızı isteyecek, parolanızı yazın ve enter tuşuna basın. Parolanızı tuşlarken ekranda simge belirmeyecek, meraklanmayın, parolanızı yazıp enter tuşuna basın. Sonrasında terminal içinde metin editörü açılmış olacak. Aşağıdaki metni açılan ekrana yapıştırın ve ctrl+x kombinasyonuyla kaydedin. Kaydederken alt tarafta kaydedilsin mi diye bir uyarı çıkacak onu onaylayın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınızı bu şekilde kullanın bakalım olumlu sonuçlanacak mı?

Section "Device"
     Identifier "AMD"
     Driver "amdgpu"
     Option "TearFree" "true
     Option "DRI" "3"
EndSection
2 Beğeni

Bilgisayarıma yaptıktan sonra yeniden başlatma tuşuna bastım ancak açılışta logodan sonra siyah ekranda kaldı

1 Beğeni

Kaldığınız ekranda ctrl+shift+1 kombinasyonunu kullanarak terminal ekranında oturum açmayı deneyin. Öncelikle kullanıcı adınızı yazın enter a basın. Sonra parolanızı isteyecek. Parolanızı girip enter a basın. Parolanızı girerken ekranda herhangibir sembol belirmeyecek meraklanmayın, parolanızı yazıp enter a basın. Sonrasında da sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf.d/20-amdgpu.conf komutunu uygulayın ve ardından da sudo reboot ile yeniden başlatın.

1 Beğeni

Maalesef kombinasyon ile açamadım aynı açılışta komut ekranı gibi bir imleç yanıp sönüyor

Masaüstü filan gelmeyecek zaten. f1 olmuyorsa f2 yi deneyin. Ayrıca bilgisayarı açınca dönen Pardus teması açıldığı gibi bir kez ESC ye basın.

Pardus kurulum usb belleği ile sistemi usb bellekten başlatsa dosya yöneticisi ile pardusun kurulu olduğu kök dizin içine girip oradan etc klasörü içinde oluşturulan amdgpu.conf dosyasını silse sorun çözülmez mi? Alternatif bir çözüm olabilir mi?

1 Beğeni

O da olur tabi ki. Benim aklıma gelmemişti.

1 Beğeni

Bir keresinde bende ekran kartı ile uğraşırken tty ekranda çakılı kalmıştım. Time machine kullanıyordum terminal ekranında sistem geri yükleme yaparak sorunu çözmüştüm. Windows olacak ta terminal den sistem kurtaracaksin Pardus ve tüm linux âlemi gerçekten esnek bir dünya

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.