Kök dizinde bu shutdown buldum . Tıkladığımda 60 saniye sonra bilgisayar kapandı . Bu dosyanın içinde olabilir mi kodlar . Gurcuklamam lazım fakat içine nasıl gircem . Sanal makinede deniyem önerilerinizi . Sonu formatlık olma ihtimaline karşı
Denedim fakat hiçbir tepki yok . Ses aç . Ses kapat kısa yol eklemiştim onlar çalışıyor fakat bu çalışmadı . Konsoldan sudo shutdown -h now yazınca kapanıyor şifre girince . Acaba root yetkisi olmadığı için olabilirmi . Yine anlamamda .
Uzun süre Linux kullanan biri sudo’nun ehemiyetini kavramış olmalı. Sudo komutu nimet, ne zahmeti. Sistemi güvenliksiz bırakırsınız, sudo’yu kaldırmayın.
Şifreyi kaldırmasam iyi olacak . Teşekkür ederim yardımın için . Emek verip vakit ayırıp cevap verdiğiniz için . Şifreyi kaldırmadan yapmanın bir yolu olsa güzel olur . Sildiğim yorumda kafam karıştı Bundan sonraki bütün işlerdede şifresiz mi oluyor diye sorduğum soruyu unutmuşum
Öncelikle cd /usr/sbin komutu ile dizine girin. Daha sonra sudo chmod +x shutdown komutu ile shutdown komutunun sudo’suz çalışması için izin verin.
Bundan sonra ise /usr/sbin/shutdown now komutu ile bilgisayarınızı anlık kapatabilirsiniz. Bu komutu klavye kısayolu eklerken tanımlayın yeterli.
Aslında içimde kaldı belirttiğim dosyayanın içini açıcak birşey önerirseniz kurcalıycam. Belki içerisinde 60 saniye ayarı vardır onu 3 saniye yapmayı denerim . Varsa bilgin nasıl açıcağım konusunda . kurculamak istiyorum shutdown dosyalarını .