Ctrl+Alt+Delete Bilgisayar kapatma Suresi Ayarlamak Mümkünmü

Pardus ile gelen Gnome sürümü eskidir.

ArcoLinux ise Arch tabanlı olduğu için en yeni Gnome sürümünü bulabilirsiniz.

ArcoLinux üzerinde komutlar çalışıyor.

Pardus üzerinde denememizde çalışmadı.

Pardus üzerinde Allah’ın izni ile çalıştı.

sudo şifresini kaldırmak gerekiyor.

Kütüğü düzenlemek için aşağıdaki komutu veriniz.

sudo visudo

kullanıcı_ismi ni kendi kullanıcı isminizle değiştiriniz.

kullanıcı_ismi ALL=(ALL) NOPASSWD:ALL

Kütüğün en sonuna yukarıdaki satırı ekleyip kaydediniz.

İşlem başarılı oldu ise

sudo shutdown -h now

komutunu verdiğinizde şifre sormadan bilgisayarın kapanması gerekiyor.

sudo şifresini kaldırdıktan sonra oluşturduğumuz kısayol da çalışıyor.

Sanal bilgisayarda deniyeyim . Bu şifreyi kaldırınca . Bundan sonraki bütün işlerdede şifresiz mi oluyor .

Evet.

Bizim gibi uzun süredir Linux kullananlar için şifre girmek bir noktadan sonra zahmetli oluyor.

Diğer bir seçenek de sudo şifresini tutup, iki şifre arası geçen zamanı uzatabilirsiniz.

Şifreyi kaldırmasam iyi olacak . Teşekkür ederim yardımın için . Emek verip vakit ayırıp cevap verdiğiniz için . Şifreyi kaldırmadan yapmanın bir yolu olsa güzel olur . Sildiğim yorumda kafam karıştı :slight_smile: Bundan sonraki bütün işlerdede şifresiz mi oluyor diye sorduğum soruyu unutmuşum :slight_smile:

Bu yöntemi denedim sanal makinada çalıştı klavye kısayol ekleyincede çalıştı . Bu işlem sudo yapılan işlemlerdeki şifreyi kaldırmıyor değil mi ?

1 Beğeni

peki bu shutdown için izin verdiğimiz şey sorun çıkarmaz değil mi ?

Aslında içimde kaldı belirttiğim dosyayanın içini açıcak birşey önerirseniz kurcalıycam. Belki içerisinde 60 saniye ayarı vardır onu 3 saniye yapmayı denerim . Varsa bilgin nasıl açıcağım konusunda . kurculamak istiyorum shutdown dosyalarını .

Selamün Aleyküm
Özel kısayol oluştururken komut kısmına systemctl -i poweroff yazmak yeterli olacaktır.
Selametle…

3 Beğeni

Ve Aleykümselam
BU yöntemde çalıştı .
Peki bu yöntem sudo şifresini iptal ediyor mu ?

Bu yöntemde sudo gereksinimi yok.

1 Beğeni

Ozaman bu yöntem en güvenli yöntem . Bunu tercih etmekte fayda var . Teşekkür ederim .

2 Beğeni

Ben böyle bir script yazdım hocam kendim için. sizinlede paylaşayım.

3 Beğeni

Teşekkür ederim . Çözüm olarak işaretlediğim işlem işimi baya gördü . Fakat yazdığınız kodlarda önemli iş görür . İhtiyacı olan istifade eder inşâallâh .

Selam, karışmak gibi olmasın ama sudo şifresini kaldırmak güvenliği tehlikeye sokmaz mı?

Teşekkürler, Saygılar.

Hâli hazırda 24.133.98.90 IP numarasını kullanıyoruz.

Sudo şifresi de yok.

Karşıdaki kişi nasıl bağlanacak? SSH ile mi bağlanacak?

Güvenlik riski oluşturma ihtimali var . Şifre olmasıda art niyetlilere engel değil . Şifreyi özel karakterler ve karmaşık bir şifre seçersen ustaların kırması zaman alır sadece. Windows da antivirüs kullanmiyordum hiç.

1 Beğeni

Depodan başka bir indirme yeri tercih etmiyorum zaten . Sudo şifresini kaldırmış değilim . Konu çözüme ulaşmış ve çözüm diye işaretlediğim öneriyi uyguladım en güvenli yolu uyguladım .

Sudo şifresini kaldırmadım . Bilgisayarıma çözüm olarak işaretlediğim kod ile klavye kısayolu ekledim . Orada herhangibir şifre kaldırma durumu yokmuş .

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.