Benim üzerinde çalıştığım MedOS isimli, Debian tabanlı bir mobil işletim sistemi projem var ve şu an sadece Raspberry Pi cihazlarında çalışıyor. Dün projenin 3. sürümünün ilk betasını yayınladım ve bu sürümle birlikte C diliyle geliştirdiğim MedUI isimli arayüzü de sisteme dahil ettim. Mobil deneyimi ve sistemi daha da ileriye taşımak adına; bir Linux dağıtımında ve mobil kullanıcı arayüzünde mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz, önerebileceğiniz spesifik özellikler veya optimizasyonlar var mı? Fikirleriniz benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!
öncelikle ellerine sağlık.Böyle bir girişimde bulunmanız çok takdire şayan. Özellikle ülkemizde bu konuda kendi telefon ve işletim sisteminin olması için gayret gösterilmesi çok önemli.İnşaallah muvaffak olursunuz.
MedOS sitenizi inceledim. Profesyonel görünen ve güzel havası var.
Şuanda indirmek çok büyük paket olması hasebiyle mümkün görünmüyor.Ama siz çalışmaya devam edin lütfen.Bir de ekran görüntüsü eklerseniz merak giderici olur diye düşünüyorum
Merhabalar.
İnternet sitenizi ve YouTube kanalınızda yer alan bilgilendirici videoyu izledim.
Öncelikle MedOS projesinin 3. beta sürümünü yayınlamanız ve MedUI arayüzünü sisteme entegre etmeniz gerçekten etkileyici. Hayırlı olsun.
Bu arada projenin Beta 3 sürümüne kadar gelmiş olması gerçekten takdire değer. Bir projeyi fikir aşamasından alıp düzenli olarak geliştirerek bu seviyeye taşımak ciddi emek ve sabır gerektiriyor.Helal olsun.
![]()
YouTube’da yer alan açıklayıcı videoda özellikle güvenlik konusuna yapılan vurgu dikkatimi çekti. Ayrıca videoda tanıtılan uygulamalardan kullanıcılara sunulan 14 yıllık destek süresi ve özellikle arayüzün C dili ile geliştirilmiş olması, performans açısından oldukça dikkat çekici bir tercih olmuş. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Mobil odaklı bir Linux dağıtımı açısından benim aklıma gelen bazı özellikler şunlar:
• Gelişmiş güç yönetimi ve pil optimizasyonu (arka plan süreçlerinin akıllı yönetimi)
• Hızlı ayarlar paneli ve tek elle kullanım odaklı kullanıcı deneyimi
• Yerleşik OTA (Over-The-Air) güncelleme sistemi
• Uygulama izin yönetimi ve gizlilik merkezi
• Düşük RAM kullanımı ve kaynak optimizasyonu
• İşletim sistemi ve bileşenleri üzerinde meydana gelebilecek sorunların sistem günlükleri (loglar) üzerinden merkezi olarak görüntülenebildiği, uygulama çökme kayıtlarının (crash reports) analiz edilebildiği, performans ve kaynak kullanım bilgilerinin izlenebildiği, hata raporlarının tek tıkla geliştiriciye gönderilebildiği bir hata ayıklama ve tanılama merkezi
Umarım MedOS her yeni sürümle daha da güçlenir, hak ettiği ilgiyi görür ve başarılı bir mobil Linux alternatifi haline gelir. Linux ekosistemine yerli bir katkı sunma hedefinizin başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyor, geliştirme sürecinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
İnşallah yolu açık ve başarılı bir proje olur.
14 yıl destek süresi çok ütopik geldi. Devasa devler bile yapamıyor. Maksimum 10 yıl. Ayrıca mobil deneyimi hissettiren bir işletim sisteminin çok büyük bir pakete sahip olmaması lazım ayrıca.
Rica ederim ilerleyen zamanlarda ekran görüntüleri de gelir