Program yüklüyorum kullanıcı değiştiriyorum ama açılıp kapanınca eskisi gibi oluyor deepfreeze tarzı birşey var sanki bulamadım root diye bir bölüm var diğer bilgisayarlardan farklı nasıl düzeltebilirim
Yardımcı olabilir misiniz
Bilgisayara kurulu olarak mı kullanıyorsunuz yoksa pardus çalışan mı? Eğer bilgisayara kurulu değilse çalışan üzerinden kullanıyorsanız indirdiğiniz programlar kapattıktan sonra silinecektir. Ben şahsen böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bence bilgisayara yüklü olarak kullanıyorsanız bilgisayarda dosyanız varsa aldıktan sonra aşağıdaki linkte yer alan kılavuzdaki yönergeleri izleyerek yeniden kurulum yapın.
Kurulu ya da çalışandan kastınız nedir tam anlayamadım açıkçası 18 bilgisayar var laboratuvarda hiçbirinde sıkıntı yok programlarımı kullanıcılarımı ayarladım bir tek bu bilgisayarda böyle bir sorunla karşılaştım
Hocam ben kişisel bilgisayar olarak algıladım. Çalışandan kasıt kurulum diski üzerinden filan mi çalıştırıyorsunuz diye düşündüm. Şahsen uzun yıllardır pardus kullanıyorum ben de bu türlü bir sorula karşılaşmadım. Yeniden kurulum yapıp denediniz mi? Karşılaşan biri varsa illaki çözümünü yazacaktır.
Yüksek ihtimalle kurulum yapılırken birşeyler yanlış yapılmış bu sistemde. Tekrar kurulum yapmayı deneyin.
Abla bu disk alanı çox düşük muhtemelen kurulum yapmadınız sistem USB üzerinde çalışıyor veya kurulumu yanlış diske veya yanlış biçimde de yapmış olabilirsiniz. Kök dizin nasıl 4 GB olabilir?
Kurulumu en iyisi baştan yapın . Birde şunu kontrol edin . Kapanınca eskisi gibi oluyor demişsiniz . Bilgisayar açıldığında Masaüstünde Pardus Kur diye bir dosya var mı ? Varsa Pardus çalışan olarak İşletim sistemini deniyor olabilirsiniz . Pardus Kur diye bir dosya yoksa kurulumda hatan var demektir . Pardus Çalışan demek işletim sistemini kurmadan deneme imkanı veren menüdür . Burada yaptığınız değişiklikler kayıt olmaz .
İlk kurulumda hata olduğunu düşünmüyorum benden önceki hocalarım kullanıcı adı ve programlar yükleyebilmiş çünkü
Anladım sağolun pardusa sıfırdan hiç kurulum yapmadım eğer çözüm bulunmazsa son çare olarak deneyeceğim mecbur peki pardusta windows gibi sistem geri yükleme ya da fabrika ayarlarına döndürme gibi bir seçenek var mı
Sanırım kurulum yapmışsınız daha sonra da kurulum usb’sini bilgisayarda unutmuşsunuz, buradan da canlıdan açılıyor gibi.
Diğer seçenek ise sistemi 4GB’lik usb’ye kurmuşsunuz, haliyle bir şey kurmanız da pek mümkün değil.
- USB belleği çıkarıp bilgisayarınızı öyle açarak kullanın, canlı Pardus’u ana sistem zannediyor olabilirsiniz.
- Eğer Pardus’u USB’ye kurduysanız tekrar sabit diskinize bir kurulum gerçekleştirin.
Sorununuz çözülecektir.
Herhangi bir usb yok masaüstünde kurulum dosyası yok ilk kurulumu ben yapmadım okullarda genelde firmalar gelip açılışı yapıyor.
Root kaldır dediğimde ağ cihazı kaldırılıyor diyor ama herhangi bir şey değişmiyor