Bu program beta’dır ve henüz bazı bugları ve eksiklikleri vardır.
Repo: GitHub - shampuan/Pardus-Zab-t-Katibi
Resmi ortamlarda kullanılması için, sade ve basit yapıda, zabıt, tutanak, rapor, vb oluşturmak için bir WSYGS editörü yazdım. Ne kadar ihtiyaç duyulur, gerekli olur mu, olmaz mı… orasını bilemiyorum. Devlet dairelerinin önemli çoğunluğu Windows-MSOffice kullanıyor. Pardus’a geçilse bile LibreOffice var. Ama bu programın da “genellikle” özelliklerinin çoğu zaten kullanılmıyor.
Bilemiyorum, belki işe yarar.
Yazılımda birçok fonksiyon şu an için düzgün çalışıyor.
Ancak yine de bazı sorunları var:
-Kaydet özelliği eksik çalışıyor. Çeşitli formatları dahil edip, içeriği buna göre güncellemek çok zorlu bir işlem. Bunlar beni aşar. Onun yerine PDF olarak kaydet özelliği var.
-Bu bir WSYGS editörü olduğu için cetvel, girintileme ayarları vb bunlarda olmaz. Ancak dediğim gibi dilekçedir vb’dir bunlar kolayca hazırlanır.
-“Yazı Tipi” seçimi ile “Boyut” seçeneğini bir türlü görünür hale getiremedim. Ellem ettim küllem ettim, olmuyor. Yapay zeka, kodu sorunsuz olduğunu söylüyor. Terminal hata kodu vermiyor.
-Denemek/geliştimek isteyenler, py kodunu açıp “icons” yolunu kendi sistemine göre değiştirmelidir. Program henüz beta aşamasında olduğundan, varsayılan yol benim bilgisayardaki geliştirme yoludur. Bunu yapmazsanız programdaki widget’lerin görselleri görünmez.
Bu programı şimdilik geliştirmeyi düşünmüyorum, çünkü becerim buraya kadar. Zaten kodu yapay zekayla yazdım. Ola ki gelecekte kendimi geliştirirsem, belki yeniden ele alırım.
Bu program, GNU GPLv3 kapsamındadır. Dilediğiniz gibi çatallayıp değiştirin/geliştirin.
İyi çalışmalar.