Deneme: Pardus Zabıt Katibi

Bu program beta’dır ve henüz bazı bugları ve eksiklikleri vardır.

Repo: GitHub - shampuan/Pardus-Zab-t-Katibi

Resmi ortamlarda kullanılması için, sade ve basit yapıda, zabıt, tutanak, rapor, vb oluşturmak için bir WSYGS editörü yazdım. Ne kadar ihtiyaç duyulur, gerekli olur mu, olmaz mı… orasını bilemiyorum. Devlet dairelerinin önemli çoğunluğu Windows-MSOffice kullanıyor. Pardus’a geçilse bile LibreOffice var. Ama bu programın da “genellikle” özelliklerinin çoğu zaten kullanılmıyor.

Bilemiyorum, belki işe yarar.

Yazılımda birçok fonksiyon şu an için düzgün çalışıyor.

Ancak yine de bazı sorunları var:

-Kaydet özelliği eksik çalışıyor. Çeşitli formatları dahil edip, içeriği buna göre güncellemek çok zorlu bir işlem. Bunlar beni aşar. Onun yerine PDF olarak kaydet özelliği var.

-Bu bir WSYGS editörü olduğu için cetvel, girintileme ayarları vb bunlarda olmaz. Ancak dediğim gibi dilekçedir vb’dir bunlar kolayca hazırlanır.

-“Yazı Tipi” seçimi ile “Boyut” seçeneğini bir türlü görünür hale getiremedim. Ellem ettim küllem ettim, olmuyor. Yapay zeka, kodu sorunsuz olduğunu söylüyor. Terminal hata kodu vermiyor.

-Denemek/geliştimek isteyenler, py kodunu açıp “icons” yolunu kendi sistemine göre değiştirmelidir. Program henüz beta aşamasında olduğundan, varsayılan yol benim bilgisayardaki geliştirme yoludur. Bunu yapmazsanız programdaki widget’lerin görselleri görünmez.

Bu programı şimdilik geliştirmeyi düşünmüyorum, çünkü becerim buraya kadar. Zaten kodu yapay zekayla yazdım. Ola ki gelecekte kendimi geliştirirsem, belki yeniden ele alırım.

Bu program, GNU GPLv3 kapsamındadır. Dilediğiniz gibi çatallayıp değiştirin/geliştirin.

İyi çalışmalar.

7 Beğeni

Üstadım öncelikle eline sağlık. Aslında üzerinde çalışılıp e-imza çalışacak şekilde düzenlenebilir. Ayrıca ek ekleyebilme ve e-imza ile imzalayabilme özelliği de eklenmeli. Böyle isteyen herkesin remi kurumlara verecekleri dilekçeleri elektronik ortamda hazırlayabilecekleri açık kaynak kodlu sadece bilgisayar üzerinden çalışan bir program ortaya çıkmış olur.

3 Beğeni

Çok iyi bir fikir hocam.

Yalnız bazı sorunlar var.

Forumdan takip ettiğim kadarıyla e-imza konusunda çok sorun yaşayanlar var. Yapılan karşılıklı diyalogları okuduğumda, UYAP e-imza ile ilgili sorunların, Pardus sisteminden değil, ilgili uygulamayı geliştiren ekipten kaynaklandığını, uygulamanın uyum sorununun bir türlü giderilemediğini öğrendim.

Öte taraftan, ben bir yazılımcı değilim. Ancak çok iyi bir algoritma tasarımcısıyım diyebilirim. Yapay zekayı doğru adımlarla yöneterek ortaya bir program çıkarabiliyorum (programı ben yazmıyorum ama hata takibi ve modifikasyonlarda müdahale ediyorum). Bu yazılımı geliştirirken, program tam son aşamaya geldiğinde yazıtipi görüntüleme ve yazı boyutu görüntüleme widgetini bir türlü görünür hale getiremedim. Kod doğru görünüyor, bir sıkıntı olmaması lazım. Ama bir türlü yapamadım. Dolayısıyla yazılımı geliştirmeyi bıraktım ve burada paylaşıyorum.

Bu aşamadan sonra, artık görevi benden sonraki geliştiricilere bırakıyorum.

Selamün Aleyküm
e-imza için JSignPdf kullanılabilir.

1 Beğeni