Pardus Kurumsal 5 64 Bit işletim sistemini bilgisayara sıfırdan tekrar kurdum.Depolara bağlanıp bir türlü yükleme ve güncelleme yapamıyorum.Forumda aynı konu başlığı altında açılan konulardaki uygulamaları da yaptım fakat çalışmıyor.Depolarda adres değişikliği veya güncelleme mi var? Nasıl çözüm sağlarız arkadaşlar…
Şöyle bşr uyarı veriyor ; Tüm depo indeksleri indirilemedi
Depo artık mevcut olmayabilir veya ağ problemleri nedeniyle … şeklinde devam ediyor.
konsolda “sudo nano /etc/apt/sources.list” (tırnak işaretleri olmadan) çalıştırıp açılan editörderki adresleri aşağıdaki adreslerle kontrol edebilirmisiniz. (CTRL+X tuşu ile editörü kapatabilirsiniz.)
Kaan bey teşekkür ederim.Az önce güncellemeyi tekrar deneyince otomatik kurulum yaptı.479 güncelleme yaptı.Depolar da güncelleme yapıldı galiba.Ama yine de sizin yazdıklarınızı da yaptım bilgiler doğru.Kaan bey ben Lİnux ta yeni kullanıcıyım.Yeni yeni araştıra araştıra öğreniyorum.Yeni bir bilgisayar aldım.Asus N552VW.Özellikleri oldukça iyi.Fakat bu bilgisayarıma ait driverları nasıl yüklerim.Donanım için kernel güncellemesi tavsiye ediliyor.Bunu nasıl yaparım birde ekran parlaklığı çok fazla bunu azaltamıyorum.Bilgisayarım da iki adet ekran kartı bulunuyor. NVIDIA GEFORCE GTX 960 M birde İntel in ekran kartı.Birde bilgisayarımın Touchpad i de çalışmıyor.Bu konu hakkına Asus Müşteri hizmetlerine e posta attım Debian Paket Sistemli Lİnux Pardus sürücüleriniz var mı bilgisayarıma ait ? Asus Türkiye sadece Windows yazılımları için desteğimiz var şeklinde dönüş yaptı.Bilgisayarımı tüm özellikleri ile Pardus ta kullanabilmek için driver ları nasıl yükleriz.Bilgi verebilirseniz memnun olurum.İlginiz için teşekkür ederim.İyi çalışmalar…
Kaan bey Kernel kurulumunu yaptım bilgisayarı yeniden başlattım ama siyah ekranda sürekli kurulum şeklinde aşağı tarafa kayan yazılar var şuan 1361.satır da ve hâlen devam ediyor.Bu durum normal mi açılması ne kadar sürer.
Maalesef normal bir durum değil bu.
Güvenli modda açmayı deneyiniz. Açılırsa komut satırına “sudo apt-get remove linux-image-4.10.0-041000-generic” (tırnak işaretleri olmadan) komutunu girerek yüklü kerneli kaldırınız.