Dil Paketi Yükleme

BleachBit programıyla Pardus 23’te temizlik yaptıktan sonra Pardus dili İngilizce oldu. Büyük bir ihtimal BleachBit yerel dosyaları sildi ve Türkçe de silinmiş oldu. Türkçe dil paketini nasıl yükleyebilirim?

1 Beğeni

cevaplıyan çıkmazsa yapay zekaya detaylı şekilde sorunu yazıp önerileri uygula bence . Saatlerce bu sorunla boğuşmaktansa . Önce TimeShift ile yedek al sonra yapay zeka önerilerini uygulamanı öneririm .

2 Beğeni

Gnome kullanıyorsanız Ayarlar > Bölge ve Dil kısmından terminal kullanmadan yapabilirsiniz.

Masaüstü ortamından bağımsız olarak, terminalden sisteminize yeni diller eklemek, kaldırmak ve varsayılan dili değiştirmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

sudo dpkg-reconfigure locales 
2 Beğeni

Öncelikle cevabınız için teşekkürler! Bölge ve Dil ayarlarında hiçbir dil tercihi çıkmıyor. /usr/share/locale dizininde Türkçe dil dosyası yok, silinmiş.

locales paketi silindiyse veya getirdiği veriler silindiyse tekrar kurabiliriz

sudo apt install locales --reinstall

3 Beğeni

uygulamayı kurdum root suz uygulama ile temizlik yaptım tr dilini silmedi . As Root yetkisi olan uygulamayla giriş yaptım . Temizlik yapınca Tr dosyaları bendede silindi . Yapay zeka ile biraz uğraştım Kısmen Türkçe oldu . Sanki fortmat çeksem daha hızlı düzelirdi :slight_smile: yapay zeka oldu yapay ceza verdiği kodları yapıştır yapıştır düzelmedi . En sonunda düzelttim TimeShift ile aldığım yedekten geri dönerek :slight_smile: İçinden geçmiş sistem dosyalarının kimbilir neler sildi Root yetkiside verince . Bence fortmat çek ayarlarını yap Timeshift kurup yedek al . Bende acemiyim bişi olunca yedekten geri dönüyorum. Bu uygulamayı kuracaklar dikkat etsin bence resimde yazıyor zaten sileceği şeyler .

Gerçekten temizlik işini iyi yapıyor :slight_smile: Safkan temizlik :slight_smile: Bütün seçenekleri seçsem ne olurdu acaba diye merak ediyorumda korktum .Timeshift yedeklerinide siler diye . Derin Tarama seçince yedeklenmiş dosyalarıda siliyormuş . Ne biçim uygulama kamıkaze duron gibi :slight_smile:

1 Beğeni

Göndermiş olduğunuz kodları denedim ancak yine aşağıdaki hatayı verdi

Tüm dilleri tekrar yükleyelim sisteme:

sudo apt install locales-all --reinstall

Ardından

1 Beğeni

bu bende böyle hata verdi . Arkadaşta ne sonuç verir bilemem .
E: Package ‘locales-all’ has no installation candidate

1 Beğeni

locales-all paketi depolarda mevcut.

Öncesinde sudo apt update yapıp depoları güncelleyin.

Bir de hiç kurulu değilse --reinstall’ı kaldırıp deneyebilirsiniz. Yani komutun çalışması lazım.

1 Beğeni

verdiğiniz bağlantıdaki uygulamayı kurdum .Sonrasında yukarıdaki kodları uyguladım başarı ile yüklendi . Sistem Kısmen Türkçe . Çöp kovası Trash yazıyor . Paralo yazma ekranı ingilizce . Yanlış paralo yazdığında uyarı metni ingilizce . Uygulamaları açtığımda Menüler ingilizce . Sistem ayar menüleri Türkçe uygulama isimleri Türkçe . Çok acayip bir silme işi yapmış .

1 Beğeni

sudo dpkg-reconfigure locales’i çalıştırdıktan ve tr_TR.UTF-8’i varsayılan yaptıktan sonra sisteminizi yeniden başlatmayı unutmayın.

Çevirileri eksik olan paketleri de tekrar --reinstall etiketiyle kaldırmadan kurabilirsiniz.

Uygulamalar kendi çeviri dosyalarını paketiyle getirir, o yüzden komple tüm çeviriler silindiyse uygulamaların tekrar getirmesi için paketleri de tekrar kurmak gerekebilir.

1 Beğeni

locale çıktısı da bu şekilde hepsi Tr gibi sanki

Not : benim yedek var düzgün sistem . Bu sorunu çözmek için uğraşıyorum bende .

1 Beğeni

Bleachbit bildiğim en iyi temizlik uygulaması ve yıllardır sorunsuz kullanıyorum.
Grafiksel kullanıcı arayüzüne bile gerek olmadan, arka planda haftalık genel temizlik işleminin bir parçası olarak bleachbit --clean --preset >/dev/null 2>&1 komutu çalıştırılıyor.
Önemli olan dikkatli ve doğru Tercihler yapmak - özellikle de Yerelleştirmeler. Buradaki kutulardan örneğin, İngilizce ve Türkçe işaretli olmalı.
Ayrıca, şahsen şunları da hariç tutmayı tercih ediyor ve tüm diğerlerini temizliğe dahil ediyorum:
APT: Paket listeleri
Bash: Geçmiş
Sistem: Boş disk alanı ve Bellek

1 Beğeni

sildiği bazı şeyler . hepsini buraya yapıştırmak zor. 32 bin karakter sınırlaması var . Sildiği şeyler 320 bin civarı . Baya sağlam silmiş ama :slight_smile: kazımış resmen .Son kullanıcı için el bombası gibi bu

apt-get autoclean ?B 
apt-get autoremove ?B 
apt-get clean ?B 
Delete 4,1kB /var/lib/apt/lists/auxfiles
Delete 4,1kB /var/lib/apt/lists/partial
Delete 405,5kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_main_Contents-amd64.lz4
Delete 71,3MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_main_Contents-amd64.lz4
Delete 2,2MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_main_binary-amd64_Packages
Delete 61,7MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_main_binary-amd64_Packages
Delete 4,1kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_non-free-firmware_binary-amd64_Packages
Delete 491,5kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_non-free_Contents-amd64.lz4
Delete 28,7kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_non-free-firmware_Contents-amd64.lz4
Delete 4,1kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_contrib_binary-amd64_Packages
Delete 581,6kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_main_binary-amd64_Packages
Delete 4,8MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_main_Contents-amd64.lz4
Delete 41kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_InRelease
Delete 49,2kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_InRelease
Delete 1,5MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_non-free_Contents-amd64.lz4
Delete 1,6MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_contrib_Contents-amd64.lz4
Delete 249,9kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_contrib_Contents-amd64.lz4
Delete 53,2kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_InRelease
Delete 622,6kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_non-free_binary-amd64_Packages
Delete 0B /var/lib/apt/lists/lock
Delete 1,8MB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc_contrib_binary-amd64_Packages
Delete 761,9kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_non-free_binary-amd64_Packages
Delete 286,7kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_contrib_binary-amd64_Packages
Delete 4,1kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_contrib_Contents-amd64.lz4
Delete 4,1kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_guvenlik_dists_yirmiuc-deb_non-free-firmware_Contents-amd64.lz4
Delete 36,9kB /var/lib/apt/lists/depo.pardus.org.tr_pardus_dists_yirmiuc-deb_non-free-firmware_binary-amd64_Packages
journalctl --vacuum-time=1 ?B 
Delete 0B /root/.cache/keyring-K6M8A3/control
Delete 4,1kB /root/.cache/dconf/user
Delete 0B /root/.cache/keyring-9JO2A3/control
Delete 4,1kB /root/.cache/mesa_shader_cache/6d/824afa1112100e48fc557780c6d3dc5ae7b07f
Delete 4,1kB /root/.cache/mesa_shader_cache/6d
Delete 4,1kB /root/.cache/mesa_shader_cache/index
Delete 4,1kB /root/.cache/keyring-K6M8A3
Delete 4,1kB /root/.cache/gvfsd
Delete 4,1kB /root/.cache/dconf
Delete 0B /root/.cache/gvfs
Delete 4,1kB /root/.cache/keyring-9JO2A3
Delete 4,1kB /root/.cache/mesa_shader_cache
Clipboard ?B 
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./be_BY
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./vi_VN
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./cv_RU
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./sr_RS@latin
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./is_IS
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ht_HT
Delete 12,3kB /usr/share/i18n/locales/./ig_NG
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./nl_BE@euro
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./pa_IN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./aa_ER@saaho
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./pt_PT
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ga_IE@euro
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./sat_IN
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ab_GE
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./as_IN
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./csb_PL
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./zh_CN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./oc_FR
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./om_KE
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./nl_AW
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_SV
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./iu_CA
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./bi_VU
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./nl_BE
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_CL
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./de_AT
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ar_IN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./el_GR@euro
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ar_BH
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./sv_SE
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_UY
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./de_BE@euro
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./en_AU
Delete 41kB /usr/share/i18n/locales/./uk_UA
Delete 221,2kB /usr/share/i18n/locales/./ja_JP
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_BO
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_PY
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./sd_IN@devanagari
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_ES@euro
Delete 12,3kB /usr/share/i18n/locales/./uz_UZ@cyrillic
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./fo_FO
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./hi_IN
Delete 110,6kB /usr/share/i18n/locales/./dz_BT
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./kw_GB
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ca_ES@euro
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ru_UA
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./az_AZ
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./eu_FR
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_PA
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./tig_ER
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ks_IN@devanagari
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./nso_ZA
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ar_LB
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./bs_BA
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./mt_MT
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_MX
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./en_GB
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./so_ET
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./os_RU
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./to_TO
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ta_LK
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ar_KW
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./br_FR@euro
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./li_BE
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./bo_CN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./fr_LU@euro
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./kn_IN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_NI
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./pl_PL
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./zu_ZA
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_EC
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./af_ZA
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./gez_ER
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./el_GR
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./wae_CH
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ar_AE
Delete 16,4kB /usr/share/i18n/locales/./fa_IR
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./xh_ZA
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./de_LI
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./tt_RU@iqtelif
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_PE
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./cy_GB
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./fr_CA
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./aa_ET
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./sr_ME
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./it_CH
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./pt_BR
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./ur_IN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./es_GT
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./nds_DE
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./sk_SK
Delete 12,3kB /usr/share/i18n/locales/./hr_HR
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./kk_KZ
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./zh_SG
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./eu_FR@euro
Delete 12,3kB /usr/share/i18n/locales/./az_IR
Delete 12,3kB /usr/share/i18n/locales/./fi_FI
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./gu_IN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./br_FR
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./wa_BE@euro
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ga_IE
Delete 12,3kB /usr/share/i18n/locales/./ml_IN
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./sv_FI
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./sm_WS
Delete 8,2kB /usr/share/i18n/locales/./so_KE
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./it_IT
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./nn_NO
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./ca_IT
Delete 4,1kB /usr/share/i18n/locales/./gv_GB
1 Beğeni

Dediğim gibi, pardus güncelleyici uygulamasını tekrar kurun mesela, çevirileri tekrar gelir onla.

sudo apt install pardus-update --reinstall

Yarım yamalak gördüğünüz çevirideki uygulamaları kaldırma gerekmeden tekrar kurmanız lazım.

Çeviri dosyaları uygulamaların kendi paketiyle geliyor. locales-all’da Pardus Update’in çevirileri yok. Fakat bleachbit onları da sildiği için tekrar kurmak gerekiyor.

1 Beğeni

Ben bu işi beceremedim . Yedekten geri döndüm . Arkadaş ne yapar bilemem . Yardımcı olmak için kendimde denedim uğraştım olmadı :slight_smile:

1 Beğeni

Pardus’ta Bleachbit tarafından silinen Türkçe Dil Paketinin yeniden yüklenmesi hususunda; paketi yükleme meselesini şu şekilde çözdüm. 2 gündür epey araştırdım, yapmadığım şey kalmadı, yabancı sitelerden de araştırdım ve tavsiye edilen şeyleri uyguladım, burada sizlerin tavsiye ettiği şeyleri de uyguladım ancak olmadı. Bugün aklıma bir fikir geldi. Normal çalışan başka bir bilgisayardaki locale klasörünü flasha kopyaladım ve kod ile Türkçe dil desteği silinen Bilgisayarın locale klasörüne yapıştırdım. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra her şey normaldi. Türkçe dil desteği geri gelmişti. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Kolay gelsin…

1 Beğeni

benim aklıma gelmişti dün :slight_smile: her nedense vazgeçtim . Sana nasipmiş . Çözüldüğüne sevindim .

1 Beğeni

Bu arada Timeshift ile yedek almanı tavsiye ederim . Çok işlevsel ve durumu kurtarıyor .

1 Beğeni