Discord Ekran Paylaşımı Sorunu

Pardusta Discord ekran paylaşımında ses gitmiyor.

Ses sürücüsü yüklü mü? sudo apt-get install pulseaudio görev çubuğunda ses simgesi olacak oraya tıklayın altında mikrofon işareti olan bir simge var. Kapalı ise orayı açın.

1 Beğeni


Evet yüklüymüş zaten, mikrofon da açık, kontrol ettim.

Discord’da aygıtı doğru seçtiniz mi? Bir de başka bir uygulamada falan ses gidiyor mu? Sese kaydedicisinden deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba. Bilgisayarınıza takılı olan cihazını önce Audacity gibi bir programla test edin, hatta sistem çubuğundaki ses simgesine tıklayarak altındaki ses karıştırıcısı ayarından bilgisayarınızın mikrofonu görüp görmediğini de test edebilirsiniz:

Screenshot_2022-07-14_20-16-24

Eğer görüyorsa bu Discord uygulaması içerisinde bir ayardan kaynaklanıyor olmalı. Daha fazla bilgi iletirseniz yardımcı oluruz.

1 Beğeni

Bilgi için teşekkürler lakin benim sesimin gidip gitmemesi ile alakalı bir sorun yok, sorun Discordta sesli bir odada yayın yaparken yayınını yaptığım pencerenin sesinin yayın izleyicilerine gitmemesi, daha önce bu kadar açık anlatamadıysam özür diliyorum.

Merhaba. Sorununuz büyük ihtimalle Discord uygulamasındaki bir ayardan kaynaklanıyor o halde. Discord ayarlar sekmesine gelip “Ses ve Video(Voice & Video)” seçeneğine tıkladıktan sonra en altta ayarları sıfırlama butonu var. Bu işlemi yaptıktan sonra yukarıya çıkıp aygıtları ayarlayın:

Sorununuz çözülür diye umuyorum.

Denedim ama malesef sorun çözülmedi.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.