Disk bölümlerken şu uyarı ile karşılaşıyorum

boot efi home atadım ondan sonra bununla karşılaşıyorum
Kurucu
Lütfen bir kök (/) disk bölümü seçiniz

A root partition is needed to install system on
mount point;/
recommended size:30GB
recommended filesystem format:ext4

Bir de ayrı dizin yapıp mount point i / seçeceksin sadece /
/ demek OS oraya kuruluyor demek

Bu diğer hesap

Anlamadım mount pointi nasıl seçeceğim?

Birde dizin derken bir disk daha mı oluşturacağım?

Yani disk mi ayıracağım?

Şimdide efi disk bölümü vefat olarak biçimlendirilmelidir diyo

Mount point, Türkçesi yerleştirme noktası, biniş noktası filan mı öyle bişey olması lazım.
home için /home
sistem için /

boot olayını tam bilmiyorum.

Merhaba,

Sanırım GPT bölümlemesi yaptın. PARDUS sürümünü, masaüstü mü sunucu mu kuruyorsun, ve elle mi kuruyorsun söylersen daha iyi yardımcı olunur. PARDUS kendi bölümleme hallediyor ancak elle yapmak istiyorsan bunları bilmen önemli. Şimdi GPT bölmelendirmede:

• EFI sistem bölmesi [En az 260mb]
  • SWAP [en az 512mb]
  • ROOT [Cihazın kalan bütün yeri]

Bölgeleri vardır. bunları tanımladıktan sonra her bir bölmeye önce bir dosya sistemi tanımlamalısın. Bu da mkfs komutu ile oluyor.

Mesela ROOT bölümüne ext4 dosya sistemi (Linux’un kullandığı dosya sistemi budur) tanımlamak için: mkfs.ext4 /dev/root_bölmesi yazılır. burada root_bölmesi sizin tabloda root nereye denk geliyorsa orayı temsil ediyor (sda, sda1 gibi.).

Sonra SWAP bölgesini tanımlamanız lazım o da mkswap /dev/swap_bölmesi ile yapılıyor. Burada swap_bölmesi yerine sizin bölme nerede ise oraya denk gelmeli.(yine sda2 sdb vs.)

Bunlardan sonra bu bölmeleri doğru yerlere yerleştirmen/bindirmen/mount etmen gerekiyor. Bunun için mount komutu var. ROOT bölümünü /mnt’ye yerleştirmen lazım: mount /dev/root_bölmesi /mnt

EFI dosya bölümün için önce dosya konumu oluşturman lazım mkdir /mnt/efi şeklinde dosya yolu oluşturabilirsin. Oluşturduktan sonra
mount /dev/efi_bölmesi /mnt/efikomutu ile EFI bölümünü de yerleştirmiş olursun.

En son olarak swapon /dev/swap_bölmesi komutu ile swap bölmeni açmış olursun.

Dediğim gibi daha çok bilgi verirsen yardımcı olabiliriz.

1 Beğeni

Ben şimdi usbye Pardus kurmak istiyom

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.