Diyanet sürümü Pardus kurulun

Merhaba. Üst yazı ile şehrimizdeki müftülük bizden adaylarını uygulamalı sınav yapmamızı istedi. Görev bana verildi. Ben normalde hep ubuntu kullandım. Şu an Pardus’u virtualbox’a kurup libreoffice ile uygulama sınavı için word ve excel şablonları oluşturmak istiyorum. Pardus’un kendi sitesinden indirip kurdum ama mağazaya nereden gireceğimi bulamadım. Webden arayayım derken bu siteye denk geldim ve “diyanet sürümü” diye bir şey olduğunu gördüm. Bunu nerden indirebilirim? Libreoffice’i nasıl kurabilirim?

Çok acil yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

2 Beğeni

Üstadım ubuntuda libre offis yüklü geliyor zaten. Libre ofis aramanıza gerek yok. Pardus kurduysanız varsayılan ofis uygulaması libre ofis.

3 Beğeni

indirilen siteleri yanıt vermiyor.

bildiğim kadarıyla kısıtlamaları mevcut pardus güzeldir sanal makinada bolca deneyin beğenirseniz ana makinaya da kurarsınız.

yazılım merkezi var ofis uygulamaları yüklü olarak geliyor güncellemeleri de yapın yoksa da yazılım merkezinde seçenekler var

sudo apt install libreoffice komutunu terminalden çalıştırıp libreoffice kurabilirsiniz.

1 Beğeni

Libre Office Pardus içerisinde mevcut zaten.

Diyanet Pardus özelleştirilmiş pardus sürümleri 2023 itibari ile sonlandı. Tubitak Pardus 23 ile devam ediliyor.

1 Beğeni

Teşekkürler bu haber iyi haber