Hem yerel dosyalarda hem de harici hdd içinde dizinlerin/klasörlerin boyutunu gösterecek ona göre sıralayacak bir dosya yöneticisi var mı? Hatta mükerrer dosyaları falan da gösterecek analiz özellikleri olan bir uygulama daha da iyi olur.
Android için es dosya yöneticisi diye bir uygulama vardı. Çok kullanışlı oluyordu. Dosyaları boyuta göre sıralıyordu ve büyük dosyaların içine girerek genel temizlik yapabiliyordum. Aynı işi pardusta yapacak bir uygulama lazım.
Hangi Masaüstü dağıtımını kullandığınızı belirtmemişsiniz muhtemelen XFCE kullanıyorsunuz diye düşünüyorum.
XFCE için Dosya Yöneticisini açtığınızda Görünüm menüsünden Liste Görünümünü seçip dener misiniz?
Gerek linux tarafında, gerekse windows tarafında ben de klasörlerin boyutunu sütunda gösteren bir özelliğe ihtiyaç duyuyorum ama çaresini bulamadım. Maalesef bu sorunun çaresi yok sanırım.
Arkadaşlar,
Bu arkadaş, aynen dosya boyutlarının açılan pencerede görülmesi gibi, klasörlerin de boyutlarının görünmesini istiyor. Bir sebeple böyle bir özellik hiçbir dosya yöneticisinde yok diye biliyorum. Windows explorer.exe’de de durum aynı. Benim gibi dosya işlemleriyle çok uğraşan kişilerin çok işine yarayacak bir özellik ama yok.
Gnome kullanıyorum. Thunar’da da liste görünümlerinde klasör boyutları gözükmüyor. 4 kib olarak gözüküyor. Disk analizcisiyle biraz olsun işimi çözdüm. Yine de böyle bir özellik sistemi yoracak da olsa lazım olduğunda açılabilir olsa güzel olurmuş.