Dizüstü bilgisayar

Laptop kapağını kapattığınızda bilgisayarin kapanması istiyorum ama olmuyor pardus xfce ince ayarlar uygulamasının güç yönetimi bölümüne bu seçenek eklensin lütfen

1 Beğeni

Şu anda bunu yapmak istiyorsanız şöyle yapabilirsiniz.

1. Terminal (Uçbirim) açın ve şunu yazın:
    sudo nano /etc/systemd/logind.conf
    Superuser olarak kullandığımız için şifre isteyecektir, bunu girin.

2. Açılan text dökümanında #HandleLidSwitch=suspend satırını bulun.

3. Satırı şununla değiştirin

HandleLidSwitch=poweroff
  1. #HandleLidSwitchExternalPower=suspend satırını bulun ve satırı şununla değiştirin
HandleLidSwitchExternalPower=poweroff
  1. Yeniden sistemi başlattığınızda bu değişiklikler uygulanmaya başlayacaktır.

Daha sonra kapağı kapattığınızda yerine başka bir faaliyet yapmasını isterseniz yukardaki değişikliklerde poweroff yerine lock, ignore veya hibernate kullanabilirsiniz. lock kilitler, ignore bir şey yapmaz ve hibernate uyku moduna alır.

HandleLidSwitchExternalPower güç kaynağına bağlı olduğu zaman yapması gerekeni, HandleLidSwitch ise bataryadan çalıştığında ne yapması gerektiğini belirtir.

2 Beğeni

Amatörler için satır nasıl değiştirilir adım adım anlatabilir misiniz lütfen ben beceremedim.

1. Terminal uygulamanızı açın ve şu komutu yazın:

sudo nano /etc/systemd/logind.conf

sudo şifre isteyecektir, şifreyi girin ve Enter basın.

2.Yukarı/Aşağı ok veya PageUp/PageDown tuşlarıyla dökümanı inceleyin ve şu iki satırı bulun:

#HandleLidSwitch=suspend
#HandleLidSwitchExternalPower=suspend

1. Bu satırları şöyle yazacak şekilde düzenleyin. Sağ ok/Sol ok ile yazdığınız yeri oynatabilir, klavyeyle yazarak düzenleyebilirsiniz
HandleLidSwitch=poweroff
HandleLidSwitchExternalPower=poweroff

4. CTRL+S çekip değişiklikleri kaydedin.
5. CTRL+X çekip nano’yu kapatın.

2 Beğeni

Yaptım ama bazen oluyo bazen hazırda beklet oluyo